Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemma från Spanien

Annons

Snö och en saktfärdig vår fortsätter att gäcka Fotbollssverige. Allsvenskan har redan fått känna på det. Och tyvärr tycks det vara samma problem i division 2 Norra Svealand.

På Älvsjö IP, där Brage ska spela seriepremiär den 23 april, går det för närvarande inte att spela fotboll. Älvsjö AIK har letat frebilt efter en ledig konstgräsplan i Stockholmsområdet. Och stockholmarna har funnit en på Farsta IP den 21 april.

Det är där som Bragespelarna gör sin premiärentré i seriespelet 2006.

- Jag ville helst inte ha några ändringar i vårt matchschema, det är viktigt med rutiner, säger Lasse och betonar, med tanke på den kalla våren, att det i ett nästa steg, även i Borlänge, måste bli konstgräs och värmeslingor på Domnarsvallen.

Brages hemmapremiär i daladerbyt mot Slätta den 28 april är planerad att spelas på konstgräset i Kvarnsveden. Mycket talar för att Domnarsvallen inte är redo för spel då.

Tiden fram till seriestarten för de grönvita innehåller två träningsmatcher. Men egentligen skulle det ha varit tre matcher för Brage.

Den sistnämnda mot Smedjebacken kommer att utgå, med tanke på att seriepremiären spelas tidigare.

Denna vecka avverkar laget två matcher. Matchen mot Ludvika på onsdag är inställd, i stället blir det match på torsdag mot Tunabro på konstgräset i Kvarnsveden.

Dagen därpå spelar Borlängelaget en träningsmatch mot Strömtorp i Degerfors.

Därefter får spelartruppen ledigt fram till annandag påsk, då det vankas träning igen.

- Fram till seriestarten kommer fokus på träningarna ligga på mycket lagdelsträning. Vi kommer att träna avslut och bland annat få igång kvickheten, säger Lasse och fortsätter:

-Vi kommer även att öva mycket på fasta situationer.

-Sedan har killarna även ett individuellt träningsschema som de följer på egen hand.

Skadeläget i truppen har ljusnat rejält på den senaste tiden. Numera är det endast Jonatan Lundevall som dras med en ömmande vadmuskel.

- Det känns som laget är på väg åt rätt håll. Vi har fått en bra attityd på planen och vi hjälper hela tiden varandra. Vi ska fortsätta att spela ett tempofyllt och aggressivt spel, säger Bragetränaren.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons