Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemma blir borta för Sebastian

Annons

Trion Fredrik Lindgren, Lukas Dryml och Sebastian Aldén återvänder till sin gamla hemmarena i Dackarnas väst. Fredrik Lindgren debuterade redan i premiären där Dackarna vann med 58-38 mot Indianerna. Fredrik bidrog med tolv poäng på sex heat. För Lukas och Sebastian är matchen i kväll debut i Målillalaget.

Sebastian, som bor i Avesta, har i alla fall nära till sin första bortamatch med sitt nya lag.

Hur känns det att åka till en bortamatch på din gamla hemmaarena?

- Det kommer nog att kännas lite konstigt att stå på andra sidan i depån. Men det ska bara bli roligt ändå, säger Sebastian som gjort fem säsonger för klubben från Avesta.

Förutom Dackarna så kör Sebastian också för Valsarna i allsvenskan, för Slangerup i den danska ligan och för Zielona Gora i den polska högstaligan.

Hur mycket har du kört hittills den här säsongen?

- Det har blivit en del träningsmatcher och matcher i Polen och Danmark. Det har väl blivit en tio, femton matcher och det har varit intensivt de senaste två veckorna, så jag tycker att jag kommit upp i tempo. Och poängmässigt har jag legat runt tio.

Lite besviken är han dock för att han ännu inte fått debutera för Valsarna i allsvenskan.

- Det tycker jag är lite dåligt. Det hade jag räknat med och sett fram emot. Jag har ju kört bra alla år i allsvenskan tidigare.

Hur kommer det att gå mot Masarna?

- Det är svårt att säga. Det blir tufft naturligtvis men jag hoppas givetvis på seger.

Dackarna kommer till start utan Andreas Jonsson som fortfarande dras med sviterna efter kraschen i Polen förra helgen.

Masarna gör en ändring jämfört med premiären mot Piraterna. Ryssen Emil Sajfutdinov, 18 år, gör debut och ersätter Daniel Davidsson. Det gör att polacken Maciej Kuciapa kan köra som reserv mot Dackarna. Emil körde bra i polska storlaget Bydgoszcz i fol som 17-åring och flera svenska klubbar var ute efter honom till årets säsong.

Fakta: Lagen i kväll

  • MasarnaAvesta: Antonio Lindbäck, Simon Stead, Billy Hamill, Emil Sajfutdinov, Leigh Adams, Maciej Kuciapa, Linus Sundström, Robin Bergqvist.
  • Dackarna: Fredrik Lindgren, Lukas Dryml, Peter Karlsson, Charlie Gjedde, Hans Andersen, Ricky Kling, Sebastian Aldén, Robin Törnqvist.

Mer läsning

Annons