Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemma blir borta

Annons

- De stängde bowlinghallen i början av maj, men arbetet kom inte igång förrän i juni, så vi får kuska runt Dalarna för att träna och spela våra hemmamatcher.

Bowling kan tyckas vara en liten sport, men faktum är att 400 licenserade bowlingspelare finns i Dalarna och utövarna här i länet håller god klass på både herr- och damsidan.

För Borlänges sex klubbar DBS, DBK, DBS-farmers, Mas, Lotus och Kullan innebär det merkostnader och sämre träningsmöjligheter då de tvingas välja en hall i någon av grannkommunernas träning och match.

Men Borlänge kommun klubbade så sent som i går igenom ett beslut om ersättning.

- Varje klubb kommer få mellan 20 000 och 22 000 kronor i kompensation. Det ska täcka merkostnaden för en träning i veckan och hemmamatcherna med representationslaget fram till mitten av oktober, förklarar fritidsnämndens ordförande Jan Hercules.

Han förklarar också att klubbarna varit medvetna om att situationen skulle bli så här.

- Vi hade ett möte med Dalarnas Bowlingförbund och Borlängeklubbarna där vi förklarade att om allt skulle flyta på enligt planerna skulle det vara spelklart den 15 september. Men nu verkar det vara på håret.

DBS - som är länets bästa lag - spelar i år i allsvenskan efter att på poängskillnad degraderats från elitserien förra året. För dem är det naturligt att spela hemmamatcherna i Ludvika.

- Magnus Lindkvist och Stefan Jansson som är två ordinarie gubbar i vårat lag kommer från Ludvika så det kändes ganska naturligt. Men visst hade vi hoppats på att få träna ett par gånger på hemmabana och spela våra hemmamatcher hemma, säger Stefan Andersson.

Tidningens bowlingexpert Georg Johansson tror att spel på annan ort kan vara förödande för DBS - och för all del de andra klubbarna också - kommande säsong.

- Det blir extra svårt för DBS att ta sig tillbaka på en gång nu. Hemmabanan har väldigt stor betydelse i bowling. Och det faktum att det inte finns någon bowlinghall i Borlänge nu kan få följdverkan, säger han.

Nu till helgen spelas åtta hemmamatcher för Borlängelagen. Fyra i Ludvika, tre i Hedemora och en i Falun.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons