Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hellre värsting än rosa prins"

Annons

-Fast det är lite synd att läkningen gick så bra. Jag hade hellre kommit till VM som en riktig värsting i stället för en rosa prins, säger han.

Den just nu svagt rosafärgade huden, på framför allt högra ansiktshalvan, är dock så tunn och känslig att han tvingas bära ansiktsmask när han åker skidor, en mask som kanske kan skrämma slag på konkurrenterna. Masken ska skydda mot kyla och sol.

-Idag, när det är plusgrader och ingen sol, hade jag väl inte behövt den. Men jag har den på mig för att vänja mig, säger han efter att ha åkt några åk i Lundsrappet.

Fredagens hangåkning i super-G-backen ställdes in på grund av mildvädret som gjort snön mjuk. Svenskarna som ska köra dagens super-G valde dock att ta några åk i pisten bredvid.

Hans Olsson fick också en liten hjärnskakning i fallet i störtloppet, men fick tidigare i veckan klartecken från läkarna att få starta i VM. Han åkte då direkt till landslagslägret i Björnrike för att få några dagars träning inför VM.

-Jag var nervös inför första träningen. Jag visste inte om jag skulle våga gasa på. Men jag blev positivt överraskad, för jag kände i stället att jag tappat lite respekt. Jag tror att det beror på att trots att det gick så ordentligt åt pepparn så gjorde det inte så ont som jag trott att det skulle göra.

-Och jag hade tur i oturen. Jag skadar hellre ansiktet än knäna.

I VM ska Olsson köra fartgrenarna och superkombinationen. Han tror att hans största chanser till bra resultat finns i kombinationstävlingen där han i vinter varit fyra och 13:e.

-Sedan får vi se i störtlopp. Jag vann SM här i fjol med ganska god marginal. Jag trivs i backen. Den har stora hopp och jag trivs bra i luften.

Inför dagens super-G, om nu vädret tillåter tävlingsstart, hoppas han på tidigt startnummer.

-Då ska jag skicka på allt jag har och hoppas att de andra får svettas lite.

INGELA AHLBERG (TT)

Mer läsning

Annons