Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena vann US Open

Annons

- US Open är en av de större tävlingarna. Det är den och två till tävlingar som klassas som de största.

- Men att toppa prislistan för US Open är ändå inte lika stort som den första tävlingen jag vann i USA.

- Det var Gordon's, du vet spritmärket, som arrangerade tävlingen och då var förstapriset 20 000 dollar. Men den tävlingen finns inte längre, berättar Helena.

I US Open-finalen besegrade Helena Allison Fisher, en motståndare hon brukar ha problem med.

- Det är Fisher och Karen Corr som jag har svårt mot. Resten brukar jag klara av. Därför har det blivit många andra-, tredje- och fjärdeplatser för mig. Det sitter mest mentalt.

- Men det gäller att tro på sig själv och att lära sig av misstagen.

Nu går Thörnfeldt vidare med New Jersey State Championships och en Classic Tour (proffstouren som hon spelar på) i New York. Därefter får hon i november, för andra året i rad, chansen i Tournament of Champions.

Det är en tävling där de fyra bästa spelarna i världen under året gör upp om en prissumma på 25 000 dollar. I och med segern i US Open blev Helena direktkvalificerad till Tournament of Champions.

- Vinnaren tar hem allt. De övriga tre får åka hem lottlösa, berättar Helena.

Under onsdagen, den 11 september, var det förstås speciellt för Borlängetjejen att befinna sig i USA, även om det bara var morgon där när tidningen fick tag på henne.

- Jag såg redan i går (läs i förrgår) att det var en massa flaggor överallt och alla gjorde sig redo för årsdagen. Nu har presidenten talat i tv på morgonen, säger Helena.

Om ett par veckor går en annan Borlängebo, Marcus Chamat, in i herrarnas US Open. Om det blir en ny US Open-vinst till Borlänge återstår att se.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons