Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela havet stormar i bandy-Sverige

/

Ny bandysäsong – likadana problem.
Och samma tränare.
– Jag trodde att det var värre i hockey, men så ser man den här samlingen och inser att bandyn är värst, säger Västerås tränare Stefan "Lillis" Jonsson.

Annons

Han tittar sig omkring i salen där bandyförbundet ordnat upptaktsträff inför elitseriestarten.

Det är knappt så att tränarna själva vet vem som jobbar var längre.

Ari Holopainen bytte Villa-Lidköping mot Kungälv, Finland och Kungälvs Tommi Österberg är nu i Vetlanda och de före detta Hammarbytränarna Stefan Karlsson och Stefan "Lillis" Jonsson tränar just nu IFK Vänersborg och Västerås.

– Det känns ju som att hockeytränarna traskar runt, blir sparkade och får jobb i en nygammal klubb igen, men det är väl samma här. Jag tror väl att den gemensamma nämnaren som alla vi här har är att vi älskar bandy, det är svårt att lämna den här sporten, säger "Lillis" Jonsson.

VSK-tränaren har försökt själv flera gånger.

Som spelare lade han av fyra gånger, som tränare åtminstone en.

– När jag gick från Hammarby till Örebro skulle jag nog vilja ha ogjort. Jag hade behövt ligga på soffan i ett år och vila upp mig. Det är ju speciellt också att de allra flesta här har spelat bandy på allra högsta nivå, så är det inte i andra sporter. Konstigt att det inte är mer så i fotboll, men kanske beror det på att man är så mycket mer involverad i spelet i bandy.

TV4:s expertkommentator Per Fosshaug om årets säsong:

– Det är öppnare än på länge. Jag tror att Hammarby tar hem elitserien men att Sandviken tar SM-guldet. Eller kanske Villa. Asch, vi får se hur det blir.

Annons