Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela Grycksbo satsar på Tynell

/
  • Stöttning. När Daniel Tynell heltidssatsar som skidåkare är det hela Grycksbos angelägenhet.
  • Stöttning. När Daniel Tynell heltidssatsar som skidåkare är det hela Grycksbos angelägenhet. Hela samhållet ställer upp på honom. Inte minst pappersbruket. Grycksbo Papers vd Mikael Frölander och Daniel ser fram mot samarbetet.
  • Stöttning. När Daniel Tynell heltidssatsar som skidåkare är det hela Grycksbos angelägenhet. Hela samhållet ställer upp på honom. Inte minst pappersbruket. Grycksbo Papers vd Mikael Frölander och Daniel ser fram mot samarbetet.

Annons

I dagarna har det blivit klart att bruket, Grycksbo Paper, gör sin största idrottssatsning någonsin just på ett samarbete med Tynell.

- Daniel personifierar Grycksbo. Han är härifrån och han tävlar för Grycksbo. Det känns helt rätt att inleda det här samarbetet, säger Grycksbo Papers vd Mikael Frölander.

- Men detta är också en satsning på oss själva, på våra anställda. Daniel kommer att vara hälsocoach för personalen och stimulera till motionsaktiviteter på olika nivåer.

En uppgift Tynell själv ser fram mot.

- Trots att jag är uppväxt i Grycksbo har jag till skillnad från så många andra aldrig arbetat på bruket. Men nu är det meningen att jag ska gå runt bland personalen och försöka uppmuntra till motion och vara med i olika aktiviteter. Kul då jag ju känner så många här.

Men hela samhällets satsning är inte bara det största företaget med drygt 500 anställda i dag.

- I stort sett alla företag, även de minsta, ställer upp på Daniel och stöttar honom i den här satsningen. Han har ett fantastiskt stöd här på hemmaplan, säger Tynells manager Jonas Boström.

För Daniel är det, som vi tidigare berättat, en heltidssatsning på långloppscupen som gäller. Han är tjänstledig från sitt arbete på Vägverket för att bli skidåkare på heltid.

I fjol var Daniel totalfemma i cupen.

- Men helst av allt är det naturligtvis vasaloppet jag vill vinna. Det slår allt annat i skidvärlden. Och hur stort det är märks ju också på de satsningar som norrmännen gör i år och dens om Oskar Svärd och Jerry Arlin gör. hade inte Vasaloppet varit det största av allt hade de naturligtvis inte satsat så.

Det nu överenskomna samarbetet med Grycksbo Paper är ettårigt. Men Daniel ser sin satsning längre än så.

- Tidigare sa jag att jag tar ett år i taget men det säger jag inte längre. Skidåkning blir bara roligare och roligare, tycker han.

- Nu gäller det bara att jag sköter min egen friskvård under Vasaloppsveckan och tiden före också.

Mer läsning

Annons