Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektiskt för Caroline i populär ponnytävling

Annons

Ponnytävlingarna på Tunet vänder sig främst till unga ryttare och ponnies som ännu inte hunnit tävla så mycket. Visst fanns det också riktigt rutinerade deltagare med, men då handlade det om nykomponerade ekipage där ryttare och ponny inte tävlat så ofta tillsammans.

Man kan se det som en utbildningstävling där de som är helt nya inom hästhoppningssporten får testa på att tävla och de som hållit på lite längre kanske kan passa på att pröva en ny ponny.

En av de tävlande var Caroline Andersérs, 13, från Borlänge Ryttarsällskap. Hon har tävlat i flera år men startade nu med ponnies hon inte ridit så ofta. För snart två månader sedan deltog hon i lag-SM på Strömsholm.

Där råkade hon och hennes ponny Fia, även kallad Fisen, ut för en otäck olycka.

- Hon fastnade i ett hinder och jag ramlade av och blev trampad. Jag fick nog en liten hjärnskakning också för jag fick inte rida på ett tag.

Det blev ambulansfärd till sjukhuset efter olyckan men Caroline återhämtade sig snabbt nu är det verkligen full fart på henne igen.

På Tunet ställde hon upp i flera olika klasser, bland på egna B-ponnyn Twiggy Thrill. Bäst lyckades Caroline på Gloria, som hon lånat av sin syster, där det blev seger i klassen.

Tävlingsledaren Niklas Johansson var nöjd med dagen. Och tillväxten på nya ryttare är det inget fel på.

- Sporten växer överallt och här i Borlänge Ryttarsällskap har vi många som åker runt och tävlar, säger Johansson.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons