Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hej Schweiz - igen

Annons

- Det känns som vi inte riktigt är färdiga där nere ännu. Och med tanke på att det är ytterligare ett par år kvar innan grabben ska börja skolan ville både jag och den övriga familjen tillbaka, säger "Challe".

Hans nya kontrakt med den schweiziska toppklubben, som likt Leksand hårdsatsar och bygger en ny ishall för 10 000 åskådare, är på ett plus ett år.

- Men Leksand gjorde det verkligen svårt för mig. Klubben har uppträtt heljuste och gav mig verkligen ett kontraktsförslag som var svårt att säga nej till, säger Karlberg.

Ändå vann Zürich dragkampen...

- Det var nog helheten där nere som vann. Vi trivs oerhört bra med livet där nere. Att bo i Schweiz är att bo i Europas centrum, det är nära till allting.

Tidigare bodde Karlberg i den franskspråkiga delen av landet, nu flyttar han cirka 15 mil till den tyska delen.

- Det känns bara positivt. Dessutom är det roligt att komma till en etablerad toppklubb. Zürich var i final förra året.

I Zürich finns för övrigt en gammal bekant, förra fotbollsproffset Mats Gren från Falun.

- Jag pratade med honom innan vi flyttade ner förra gången. Han hade bara gott att säga om Schweiz och han hade helt rätt. Vi har för övrigt träffats någon gång där nere också.

Hur känns det att lämna Leksand?

- Det är naturligtvis med blandade känslor. Klubben har som jag sade uppträtt heljuste. Men det känns lättare nu när vi nådde målet jag kom hem för att hjälpa till att nå, nämligen elitserien. Så jag tycker att jag kan åka med gott samvete.

Dessutom lär du få en och annan schweizerfranc för besväret...

- Ja, och det är naturligtvis inte helt fel. Men det var faktiskt inte pengarna som avgjorde helt, utan helheten. Att få komma tillbaka till Schweiz lockade oss så mycket.

"Challe" spelade 16 matcher för Leksand i vintras och gjorde 19 poäng.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons