Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedman visade klass i blixtsnabba crossheat

Annons

- Jag som inte har kört motocross sedan MasCupen, säger den gänglige freestyleåkaren.

Fem vinster på sex starter är inte dåligt. Det var i första heatet som Hedman blev luggad på förstaplatsen av SMK Gävles Sören Englund.

Detta sedan Hedman synat backen ett par gånger. Annars var det inget snack om saken. Fem solklara vinster för gamängen från Boda.

Därmed återstår den sista deltävlingen av fyra i Motospeed mellan klubbarna SMK Dala, Rättvik-Boda MK, SMK Gävle och Alfta-Edsbyn.

Om en månad (28/8) tar SMK Dala hand om finalen. Frågan är då om teamet återtar den sammanlagda silverplatsen efter omöjliga SMK Gävle med namn som Sören Englund och altmeister, 38-årige Bosse Högberg?

Motospeed betyder lagtävling och det är sex varv som gäller. SM- fyran Mats Nilsson, SMK Dala, visade form med bland annat två heatsegrar. I det tionde heatet hade 34-åringen otur när förgasaren plötsligt lossnade. Han fullföljde dock heatet och grejade på det viset en lagpoäng.

Efter säsongens skyfall drog så tävlingarna igång. Publiken tycktes trivas med de snabba heaten. Mats Nilsson var dock skeptisk till tävlingsformen.

- Bra träning, men jag tycker i alla fall att motocross inte är en lagsport. Men lockar det publik ska vi så klart åka, säger Nilsson och blickar framåt mot vidare SM-tävlingar.

SM-guld i sikte?

- Jag har alla chanser i världen.

Fredrik Hedman var också han skeptisk till motspeed.

- Jag gillar det inte så mycket. Det är lite väl stressigt mellan heaten. Jag håller inte på med lagtävling. Jag åker cross, men för den skull kan motospeeden utvecklas till något bra.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons