Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedlöfs tredje raka seger

Annons

Långtradarchauffören från Falun var snabbast i två av de tre omgångarna uppför Uvberget, där banan mätte 2 300 meter. Han tog inga risker i den tredje körningen och hade då fjärde tid.

Men när två av de tre bästa tiderna räknats ihop hade den rutinerade Faluföraren vunnit med drygt en sekund, Två blev Tomas "Lången" Pettersson från Ludvika MS i en Ford Escort.

Direkt efter tävlingarna lämnade Pär Smedjebacken i den långtradare som är hans arbetsplats med vilken han åker ett par gånger i veckan till Skåne.

Tävlingsbilen, en Opel Ascona med ursprung från 1976, fick hans mekaniker köra tillbaka till Falun.

Efter att ha hållit uppe med rally i 10-talet år gjorde Pär Hedlöf comeback 2001.

Med sig i bilen har han Åke Eriksson från Smedjebacken.

- Pär är suverän att köra och det är ju en prestation att han klarar det så bra med tanke på de långa uppehållet, sa kartläsare Eriksson, som den här gången inte behövde göra annat än att luta sig tillbaka och njuta av farten.

- Det är annat på ett vanligt rally, då har jag mer att göra.

Fredrik Andersson från Ludvika MS hade otur, då växelreglaget i hans nybyggda Renault 5 turbo gick sönder redan i första heatet. Han gjorde ett försök att tillfälligt reparera reglaget inför andra omgången men det höll inte och han bröt.

En annan rallyveteran är Erik "Eken" Johansson från Gubbo och Ludvika MS.

Han ställde upp med sin Subaru Impreza i den fyrhjulsdrivna klassen med blott 13-årige Robin Friberg bredvid sig och såg ut att gå mot seger men när tiderna summerats hade "Eken" besegrats av Mats Jonsson från Uppsala med fjuttiga fyra tiondelar.

Uppsalabon ska inte förväxlas med värmlänningen Mats Jonsson, som under helgen SM-tävlade i Skåne.

Bäste B-förare i den tvåhjulsdrvina klassen blev Åke Sörfjäll från Horndal. Bland C-förarna segrade Lasse Fältman från Ludvika MS.

55 förare ställde upp i "Uvbergsloppet".

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons