Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedervärd utmärkelse

Annons

"Leksand är en av de nya föreningar som representerar vår framtid. Med mycket energi bygger föreningen en verksamhet som på sikt ska kunna ge a-landskamper och framgångsrik tävlingsverksamhet på riksnivå. Man har också tagit på sig det viktiga arbetet med ett Utvecklingscenter för förbundets AG-verksamhet och är på god väg mot en egen gymnastikhall", står det i motiveringen till varför Leksands Gymnastikförening utsetts till årets kvinnliga gymnastikförening.

- Det är väldigt hedrande för oss, säger Annica Matsson i Leksands GF.

Utvecklingscentret och den nya gymnastikhallen gör också att Leksand framöver kommer att bli en central plats för gymnastiken i Mellansverige.

- Vi tror på ett ja till hallen på kommunfullmäktige den 7 juni och den kommer i så fall stå klar i januari 2005. Hallen skulle ge helt andra möjligheter att utveckla klubben, som har målet att nå nationella framgångar på både junior- och seniornivå, säger Annica.

- Att vi blev tilldelade Sveriges tredje utvecklingscenter, de andra finns i Älvsbyn och Malmö, på kvinnliga sidan i januari ser vi också som jättepositivt. Nu kommer vi kunna ha landslagsläger i Leksand.

SM- och RM-tävlingar kan också komma att hamna i Leksand i framtiden.

- Vi kommer försöka få arrangera nationella mästerskap, och även stora som NM och nord-EM, säger Annica.

- Vi hoppas även få Lele Matsson, som är en av Sveriges fem bäst utbildade tränare, anställd av utvecklingscentret.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons