Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedersam förlust, LFK

Annons

De matcher "Bullen" syftar på är de två närmaste, mot bottenkollegorna Eneby och Frövi.

Till hemmamatchen mot Eneby på lördag tvingas han dock spräcka gårdagens bästa LFK-lagdel, mittbacksparet Erik Persson och Andreas Lindvall. Den senare drog nämligen på sig en varning och blir avstängd en match.

- Jag kände att jag skulle få en varning redan när jag gick in i närkampen och märkte att det skulle bli en "kapning". Men det går inte att hålla igen i närkamperna, konstaterar "Ante" Lindvall.

Han var grandios matchen igenom och via gott samspel med "Erra" Persson kunde "Ante" se till att hålla Eskilstunas klasspelare Tommy Onodi i någorlunda schack.

- Det är väldigt lätt att spela med "Erra", men om jag var särskilt bra vet jag inte. Det är svårt att bedöma sin egen insats när man förlorar.

Nå, undertecknad slår i alla fall fast att Andreas Lindvall var bäste Ludvikaspelare och tränare Björkman verkar inte ha något att erinra mot det.

- Nej, "Ante" var mycket bra. Jag skulle vilja ha honom i alla lagdelar, så viktig är han, säger "Bullen" Björkman.

Det var ett ungt och oprövat lag som Ludvika ställde upp med i går och visst var IFK Eskilstuna numret större, främst i första halvlek.

I inledningen av andra halvlek visade dock LFK fin geist, inte minst genom slitvargen Mikael Hansson som då flyttats upp på topp. Att det var Micke som i slutminuten fick tröstmåla, fint framspelad av inhopparen Mattias Hellberg, kändes logiskt.

Någon kvitteringschans hann sedan aldrig Ludvika vaska fram. Men det skulle också ha varit oförtjänt om LFK tagit en poäng.

Något som Andreas Lindvall skriver under på.

- De var väldigt duktiga och hade mycket rörelse i sitt spel.

Men nu kommer på papperet lättare matcher och då kanske Ludvika har sin marockanska trio i laget (ännu oklart om de nyanlända Mohammed Benkhayi och Mohammed Koza hinner bli spelklara).

Så hoppet om nytt division 3-kontrakt lever definitivt i LFK-leden.

- Ja, det ska vi klara, avslutar "Ante" Lindvall.

IFK ESKILSTUNA-LUDVIKA

2-1 (2-0)

Målen: 1-0 (15) Tommy Onodi, 2-0 (42) Tomas Magnusson, 2-1 (90) Mikael Hansson.

Hörnor, Eskilstuna: 3, Ludvika: 1.

Varningar, Eskilstuna: 1, Ludvika: 2.

Domare: Niclas Larsson, Norrtälje.

Publik: 431.

Ludvikas lag på Tunavallen: Mikael Wiklund - Fredrik Törnqvist, Andreas Lindvall, Erik Persson, Mikael Karlsson - Jonathan Norberg, Cormac Loughran, Fredrik Gustavsson, Mikael Hansson - John Dahlberg, David Persson (45).

Avbytare: Mattias Hellberg (45)

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons