Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemorajuniorer femma i Danmark

Annons

Det är tätt mellan framför allt de sydsvenska orienteringstävlingarna just nu. Men de flesta internationella stjärnorna har i helgen föredragit att springa i danska Spring Cup.

Helt tydligt blir finsk-schweiziskorna Simone Luder och Vroni König Salmi lika tuffa att slå i år som i fjol. De båda var i en klass för sig i Spring Cups klassiska orientering på lördagen. Simone vann 14 sekunder före Vroni.

Bästa svenska var Ulricehamns Jenny Johansson som blev fyra. Stora Tunas Emma Engstrand fanns också med, och visade direkt att hon tänker vara med och strida högt upp i listorna även i år. Hon slutade femma, slagen av Simone med cirka två minuter.

I stafetten på söndagen lyckades schweiz-finskorna inte vinna. De blev bara tvåa - slaget av ett helfinsk lag. Även här var Stora Tuna med. Emma Engstrand låg tvåa efter första sträckan, men sedan dalade placeringarna under Anna Olssons och Sofie Herremans insatser. Slutplaceringen blev 32.

I H18-klassen gjorde annars IFK Hedemoras juniorer en fin insats och slutade femma. I laget sprang Gustav Carlsson, Niklas Wargbo och Anders Håkansson.

Mer läsning

Annons