Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedberg skadad

/

Annons

Med en av de två ordinarie målvakterna, Eddie Läck, med J20-landslaget på läger i Stockholm inför U20 Summer Junior Camp i Lake Placid, USA, behövde sportchefen Mikael Lundström en tillfällig målvaktslösning till fredagens välgörenhetsmatch mot Peter Forsbergs Icebreakers.

Lösningen fanns - på Hägergatan.

- Det är givetvis en jättekul sak, och för en bra sak, säger Johan Hedberg, som alltså skulle dra på sig Leksandströjan för första gången sedan han var med och förde upp Leksand i elitserien i april 2005.

Och för första gången spela i Ejendals arena.

- Jag har aldrig spelat där. Bara tränat, säger Hedberg.

Men Atlantamålvaktens blixtcomeback i moderklubben hotas nu av en fotskada.

- Jag hoppas kunna vara med, men har haft strul med vänster fot och vill inte riskera något. Jag kan göra allt, men den är lite svullen fortfarande och gör ont när jag drar på mig skridskorna. Känns det bättre och bättre ska jag kunna vara med på fredag, säger han.

Även Ålborgspelaren Jens Nielsen, som var tänkt att återförenas med gamla radarpartnern Mikael Karlberg för en kväll, är osäkert startande.

I Nielsens fall är det förre Leksandtränaren Jarmo Tolvanen, numera i Ålborg, som kan stoppa deltagande på fredag.

- Jag måste höra med Jarmo när han kommer i morgon (läs i dag) om jag får ledigt från Ålborg, säger han.

- Det skulle vara skitkul att vara med där.

En som defintivt kommer att vara med är i alla fall Philadelphias Lars Jonsson, som inte spelat i Leksand sedan degraderingen 2004 men efter ett samtal med Mikael Lundström för tre veckor sedan nu fått klartecken från sin klubb.

- Det ska bli jäkligt kul att spela. Det är en bra chans för mig att få spela hockey igen innan säsongen drar igång på allvar. Sedan är det kul att komma till Leksand och spela, säger han.

Hur resten av Leksandtruppen kommer att se ut vet dock inte Tomas Kempe än.

- Det enda som är klart är att vi kommer spela med fyra femmor, säger han.

Fakta: Icebreakers

Hockeylaget Icebreakers spelar in och jobbar in pengar till Hockeyproffsens stiftelse i Västernorrland. Detta genom ishockeymatcher, golfturneringar, auktioner och andra diverse jippon. Stiftelsen i sin tur skänker pengar och andra bidrag till behövande och handikappade barn och ungdomar i länet.

Hockeyproffsens stiftelse bildades sommaren 2002 vid en presskonferens i Kempehallen, där världsstjärnorna Peter Forsberg och Markus Näslund var med.

Idén till stiftelsen och hockeylaget Icebreakers kommer från Nordamerika, där den här typen av välgörenhet är mycket vanlig. Man har också ett nära samarbete med Teammates For Kids Foundation i USA, vars idékläckare är countrysångaren Garth Brooks. Det var just genom Peter Forsbergs kontakter med stiftelsen i USA som idén kom till Icebreakers och Hockeyproffsens stiftelse i Västernorrland. Det ena gav det andra och sedan har det rullat på. Inför varje sommar får Icebreakers massor av förfrågningar om uppvisningsmatcher.

Källa: icebreakers.se

Mer läsning

Annons