Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harri Rindell tar över Mora IK

Annons

Finske Harri Rindell, 51, blir elitserielaget Mora IK:s tränare kommande säsong. Han kommer närmast från IFK Helsingfors.

En spännande utmaning för mig som jag inte ville missa när jag fick chansen, sade han vid sitt första besök i Mora på fredagen.

Spekulationerna har varit många vem som skulle efterträda Harald Lückner i Mora. Svaret blev lite oväntat Harri Rindell, ett nytt namn i elitseriesammanhang. Tidigare har Rindell tränat bland annat Sundsvall och Vallentuna i Sverige. Som aktiv spelade han för fyra svenska klubbar, däribland HV 71.

Jag har mest goda minnen från Sverige. Tyvärr så har jag inte kunnat följa svensk ishockey så mycket som jag velat de senaste säsongerna. Men jag beställt videoband på lagets matcher från förra säsongen, sade han.

Rindell har de senaste tre säsongerna tränat IFK Helsingfors, har också tränat Esbo i den högsta ligan i Finland och har ett år utsetts till Årets tränare.

På frågan hur det kommer att märkas att Mora bytt tränare svarade han:

Jag vill ha spelare i laget som ger allt i alla byte. Energi är mycket viktigt. Jag vet att det nästan är som en dröm, men jag vill att när publiken går hem efter en match ska de vara säkra på att alla spelare verkligen givit allt i alla byte de gjort, sade Rindell.

Jag vill också att spelarna ska ta tydliga roller i laget, till exempel vilka som spelar powerplay och boxplay.

Om Rindell kommer att plocka med sig några spelare till Mora från Finland fick han inte svara på för Moras klubbdirektör Jan Simons. Men han gav i alla fall en liten vink:

Jag har bra koll på de finska spelarna men säger inga namn. Vi har också haft många tjeckiska spelare i den finska ligan, sade Rindell och log.

TT

Mer läsning

Annons