Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harmoniska Borlänge

Annons

Förvisso var Lindlöven ett svagt hockeylag, men samtidigt ska man beakta att det var Borlänge som också gjorde dem dåliga. Och detta trots bara tre femmor att tillgå.

- Vi visade bra fart i dag. Samtidigt låg vi tätt på deras spelare, vilket vi vet att de inte gillar, sa tvåmålsskytten Daniel Persson och fortsatte:

- Vi fick den matchbild vi ville ha. För egen del var det skönt att sätta ett par mål, då det gått lite tungt poängmässigt innan.

Daniel kan känna sig tillfreds med vad han uträttade. Bra i förstafemman var även backarna Johannes Lundkvist och Jan Öhman. En femma som dock överglänstes av högproduktiva andrafemman med backarna Joakim Elfström/Daniel Flodin samt kedjetrion Henrik Bergenström (ersatte skadade Jon Bergman), Mikael Englund och Andreas Carlsson. Kvintetten svarade för fem av åtta mål.

Målvakten Nicklas Westling (ersatte skadade Rickard Nilsson) gjorde sin åttonde match från start. Nicklas storspelade och var nära att hålla nollan.

- Slarvigt att inte ta den, samtidigt fick jag något att fila på, sa Nicklas Westling med glimten i ögat.

- Grabbarna spelade skitbra och då är det även lättare att stå, berömde Nicklas vidare.

Lindlöven var bitvis hyfsat bra med i matchen och främst då i mittperioden. Gick även för en reducering i inledningen av mittakten, främst då med hjälp av dubbla power play, men Borlänges defensiv, med Westling som fanbärare, var omutlig.

- Vi förlorade första matchen mot dem, men nu har vi slagit Lindlöven två gånger och bevisat att vi är bättre, sa en nöjd Borlänge-tränare, Ulf Hall och fortsatte:

- Vi har harmoni i laget och lirar på bra nu. Pucktempo och passningar sitter där och att vi når framgångar spär givetvis på tryggheten. Nu ska vi ge Örebro en match på torsdag.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons