Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig "spurt" av Alexander

Annons

Elin Haag, Rättvik, tog tredjeplatsen i söndagens tävling, som också ingår i Sverigecupen medan Karin Ohlin, Malung, blev fyra i lördags (18/100 sekund från pallen) och Marcus Andersson, Grängesberg, sammalunda i herrarnas söndagstävling, där han bara var en ynka hundradel från "bronset".

Damtävlingarna dominerades annars stort av Norbergs-talangen Frida Hansdotter, som vann båda dagarna. Med solklar marginal dessutom.

- Det här var en härlig helg vill jag lova, säger 18-åringen, som till vardags studerar vid skidgymnasiet i Malung.

- I fjol var jag fyra båda dagarna här i Nybro, det går framåt med andra ord, ler Frida, som toppade tre av de fyra åken och var tvåa i det fjärde.

Stora skillnader i vädret präglade annars de båda tävlingsdagarna.

På lördagen handlade det om strålande väder med ganska isig pist medan söndagen bjöd på snöväder och moddigare underlag.

Trivdes bäst av herrarna på lördagen gjorde Mellerudsåkaren Magnus Andersson, som var trea efter första åket men i det andra hade den klart snabbaste tiden.

I den tävlingen körde Alexander Feinestam, Umeåkillen, som numera åker professionellt i skicross-cirkusen i första hand, ur.

Men 29-åringen tog revansch på söndagen, där han med ett härligt andraåk avancerade fem placeringar till en slutlig förstaplats.

- Kul, jättekul. Men ski-cross är förstås mitt förstaval den här säsongen ut. Jag har betalt för att åka den disciplinen men på grund av en revbensskada har jag inte kunnat följa med de övriga till Japan där man åker just nu, berättar Alexander.

Som har världscupfinalen i skicross framför sig och tänker komma väl förberedd till den.

- Men visst, det är kul att blanda upp med lite slalomåkning också. Inte minst när det går bra, säger Feinestam.

Drygt 140 åkare kom till start, därav åkare förutom från Sverige även från Estland, Norge, Japan och England.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons