Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdsatsning på Finnkampen

Annons

Start i sju olika friidrottsgrenar. Det är vad förbundsledningen minst väntar sig av vår OS-guldmedaljör i sjukamp, Carolina Klüft, i Finnkampen.

OS pågår fortfarande för fullt. Men det finns faktiskt ett liv efter OS också. För friidrottarna handlar det om Finnkampen i Göteborg 4-5 september.

Vi har i OS visat att vi har en ordentlig topp i friidrott. Men bredden verkar det vara lite sämre med.

Alla deltagare är ännu inte uttagna av förbundskaptenen Ulf Karlsson, men redan nu står det klart att Carolina Klüft kommer att tävla individuellt på 100 meter, 200 meter, 100 häck, höjd, längd och tresteg. Dessutom ingår hon naturligtvis i det svenska laget på 4x100 meter.

Även systrarna Kallur kommer att vara flitigt i elden. Båda finns med på 100 meter, 100 häck och i stafettlaget. Dessutom är Jenny uttagen i 200 meter.

Även på herrsidan får en del "stjärnor" dra tunga lass. Johan Wissman springer till exempel tre individuella distanser - 100 meter, 200 meter och 400 meter, samt finns med i både 4x100 och 4x400-stafettlagen.

Christian Olsson hör också till de som får dubblera. Han får ta sig an både tresteget och längdhoppet.

Några daladeltagare utöver Susanna och Jenny Kallur finns ännu inte med i det uttagna laget.

Starkt elitfält

i "Turen"

u Den negativa trenden håller i sig. I går var närmare 1 200 cyklister anmälda till Finnmarksturen.

Att jämföra med förra året då siffran var 1 800.

- Men det är många som har hört av sig med frågor, så vi hoppas att det blir runt 1 400 anmälda, säger Börje Lindberg i tävlingskommittén.

Hur som helst, i morgon söndag är det dags för den 14:e upplagan av "Turen" och även om antalet deltagare i år är färre än på länge, så kan arrangören CSK Ludvika glädjas åt ett starkt elitfält.

Finnmarksturen ingår som tidigare i långloppscupen, men i år gäller tävlingen också som långdistans-SM.

Förutom OS-deltagarna Fredrik Kessiakoff och Maria Östergren, kommer i stort sett hela den svenska eliten till start i morgon.

Till Lilla Finnmarksturen, som avgörs i dag, är 435 ungdomar anmälda.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons