Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdare än väntat för Masarna

Annons

Efter den klara segern i Kumla förra veckan trodde de flesta på utklassningssiffror i returen.

Indianerna ville dock annat.

Ja, Kumla-gänget ledde till och med efter det sjätte heatet med 19-17.

- Våra förare var inte nöjda med fästet i banan. Det gjorde att det blev en del skruvande under kvällen. Men det grejade sig och efter några justeringar på cyklarna så fick alla vara med och ta poäng. Jag är väldigt nöjd med att vi vann igen, sade mastränaren Mats Olsson.

Matchen började med att Tony Rickardsson körde omkull i startkurvan i det första heatet.

Det blev omstart för samtliga och Tony reste sig och ordnade en femetta tillsammans med Gary Havelock. Indianerna svarade med en femetta i reservheatet, varpå Masarna ånyo tog en femetta i tredje heatet.

Först i det åttonde heatet kom matchens första oavgjorda heat.

I paus ledde Masarna med 32-28. Efter pausen handlade det nästan bara om hemmalaget. Samtliga förare hade nu fått fart på sina cyklar och det märktes i resultatutvecklingen.

- Jättekul att se en sådan som Gary kriga åt sig poäng bakifrån, sade Mats Olsson och syftade bland annat på när engelsmannen tog sig förbi Henka Gustafsson i det 13:e heatet.

Radarparet Rickardsson-Adams tog sedan en femetta och såg till att Masarna ledde med 46-38 inför nomineringsheaten.

Störst jubel blev det efter matchens näst sista heat, då Gary Havelock och Magnus Zetterström punkterade matchen med Masarnas femte femetta.

Det såg även ut att bli en sjätte, men Tony Rickardsson fick ett kraftigt res på sin cykel och noterades för en nolla i avslunings-heatet.

Rickardsson var inte helt nöjd med aftonen.

- Nej, jag körde på två helt nya motorer och det stämde inte riktigt. Men det är ju bra att vara med om fyra heatsegrar, trots att jag inte är nöjd.

Sammantaget var det en underhållande match, som bjöd på flera jämna heat, där förarna

skiftade placeringar med varandra.

Tony och Leigh blev poängbäst i Masarna med 11+1 poäng. Nyförvärvet Magnus "Zorro" Zetterström imponerade med tre heatsegrar och stannade på 10+1. Klart godkänt också till trion Havelock, Lindbäck och Aspgren. Det var endast Patrik Dybeck som hade en tung afton med två inkörda poäng.

MASARNA-INDIANERNA

53-43

Poäng, Masarna: Tony Rickardsson 11, Leigh Adams 11, Magnus Zetterström 10, Gary Havelock 7, Niklas Aspgren 6, Antonio Lindbäck 6, Patrik Dybeck 2. Indianerna: Piotr Protaziewicz 12, Henrik Gustafsson 8, Niklas Karlsson 7, Fredrik Lindgren 6, Robert Dados 5, Lars Gunnestad 3, Kaj Laukkanen 2.

Publik: 3 814.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons