Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårda Buud för Jonas

Annons

Jonas, som i fjol tvingades bryta Stockholm Marathon redan efter två kilometer på grund av en vadskada, kämpade dock vidare och tog sig i mål som tolfte löpare med tiden 2.29,46.

- Men nöjd kan jag inte vara, jag hade hoppats på betydligt bättre tid och bättre placering.

I slutet av april satte Jonas distriktsrekord på marathondistans när han avverkade London Marathon på 2.22,28.

Inför maran i Stockholm hade han siktet inställt en tid på drygt 2,20 och en SM-medalj.

I SM blev det nu bara en sjundeplats för Jonas och det fattades drygt fyra minuter upp till Patrik Gustafson, Brittatorp, på bronsplatsen.

- Jag hade ju chansen när de andra sprang så uselt, men nu var ju jag lika usel.

- Magknipet släppte i och för sig efter 25-30 kilometer och jag kunde plocka en del placeringen på slutet, men när man väl börjat släppa en gång är det svårt att tända till igen.

Efter den här insatsen är Jonas Buud knappast längre aktuell för det svenska sexmannalaget till EM i Göteborg i början av augusti.

- Nej, det blir nog tufft men skulle jag bli uttagen så tar jag självklart chansen och ställer upp.

I början av september springer Jonas S:t Eriksloppet i Stockholm som också gäller som SM i halvmarathon. Några veckor senare väntar Lidingöloppet.

- Det här var min femte marathontävling i karriären och första gången som jag tog mig i mål i Stockholm. Nu blev ändå loppet en besvikelse men det kan säkert vara bra att få någon motgång ibland, säger Jonas.

Anita Granberg från Vikmanshyttan tog sig i mål även i sitt 28:e Stockholm Marathon. Hon passerade mållinjen efter 4.19.10.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons