Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård träning ger resultat

Annons

Mora inledde säsongen med Morgan Kullberg som tränare, men när denne fick sparken en bit in på vårsäsongen klev Lasse Ericson in i hans ställe.

Lasse Ericsons lag har alltid varit liktydigt med vältränade lag och det här Moralaget är inget undantag.

- Vi tränar hårt och det får vi betalt för i matcherna. De här killarna tränar fem-sex gånger i veckan och det är något som de accepterar fullt ut, säger Lasse.

Den starka fysiken och konditionen var Moras segervapen mot Aspeboda, för det var i den andra halvleken som gästerna sprang ifrån i målprotokollet.

Trots att Mora fick en pangstart när Mattias Jones gjorde 0-1 redan efter två minuters spel, hackade Moras spel på tomgång före paus.

- Efter den fina inledningen hamnade vi för långt ner i plan. Det var inte bra, konstaterar Lasse.

I den andra halvleken tog Mora tag i spelet direkt och när Magnus Nilsson kunde göra 0-2 på en målvaktsretur i den 60:e minuten, var det ett logsikt mål sett till matchbilden.

Ett reservbetonat Aspeboda fick allt svårare att hänga med och frustrationen tog överhanden.

I den 72:a minuten blev hemmabacken Tobias Lindblom utvisad efter att ha satsat allt för tufft i en närkamp med Moras Mattias Jones. När sedan 0-3 kom fyra minuter senare var Aspeboda definitivt ett slaget lag.

Ett hårt lagarbete låg bakom Moras tredje raka trepoängare, men forwarden Mattias Jones är ovärderlig för laget. Dels som målskytt, men inte minst som den target-player som kan hålla fast bollen i straffområdet.

- Dessutom gör Mattias oerhört stor nytta bara i sitt sätt att vara. Han har en härlig karaktär. Dessutom vill jag plussa för Björn Forsgran, säger Lasse Ericson.

För Aspeboda innebar förlusten att spel i division 5 nästa säsong är klart med närmast hundra procents säkerhet.

- Och jag är besviken på killarna, de hade för dålig inställning i dag. Man måste kunna kräva att alla jobbar i 90 minuter, säger Aspebodas tränare Leif Mårtensson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons