Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harant klar för MIK – igen

/
  • MIK-förvärv. Under måndagen gjorde Mora IK klart med sitt tredje nyförvärv inför kommande säsong. Slovaken Tomas Harant, till höger, ska förstärka Moras backbesättning. Här ser vi Harant kämpa med tjeckiens Tomas Rolinek. Bilden är från VM i Moskva i början av maj.  Foto: IVAN SEKRETAREV/SCANPIX

Annons

– Vi hade skrivit kontrakt och det var av ren välvilja vi släppte honom i fjol. Det är väl det vi får betalt för nu, säger Jan Simons, nöjd klubbdirektör i Mora IK.

Att samma ska hända en gång till är inte möjligt, enligt Simons.

– I fjol skrev vi kontrakt redan i maj och jag tror det var i juni han fick ett erbjudande från New Jersey. Så att vi tappar honom en gång till kommer inte att hända. Harant är vår spelare, försäkrar klubbdirektören.

Den slovakiske landslagsbacken har spelat i VM de två senaste åren och har totalt 39 A-landskamper på sin meritlista. I pressmeddelandet från Mora IK beskrivs Harant som en skridskostark och spelskicklig back.

Tomas bröt fjolårets kontrakt med Mora då New Jersey Devils lockade med ett kontrakt. Harant fick dock aldrig chansen i NHL, utan han tillbringade hela förra säsongen i New Jerseys farmarklubb, Lowell Devils. Där noterades slovaken för ett mål och 23 assist på 54 matcher.

Att Harant inte fick spela en enda match i NHL, är inget som bekymrar MIK-dlrektören.

– Vi gjorde en rejäl research på honom i fjol, berättar Simons. Han har knappast blivit sämre och att han två år i rad tagit plats, bland Slovakiens alla NHL-proffs, i VM-laget är ett gott bevis på att det är en duktig kille.

– Klart vi är nöjda med att gjort klart med Tomas, men sedan ska det fungera i laget också, det är ju det som är det viktiga.

Med Harants underskrift har Mora gjort klart med sin backbesättning. Nu återstår åtminstone ett namn på forwardssidan.

– Vi får väl se vad som händer framöver, säger Simons hemlighetsfullt.

Vi kan tillägga att Mora också är ute efter att komplettera tränarstabens Magnus Arvedson och Pär Djoos med ytterligare ett namn.

– Vi hoppas det blir klart den här veckan, avrundar MIK:s klubbdirektör.

Vi kan också nämna att Mora IK:s spelare njuter de sista dagarna av sin ledighet. På måndag är det slut på semestern och barmarksträningen tar vid. Då kommer också nyförvärvet Harant för första gången att träna med Mora IK.

Fakta/Tomas Harant

  • Född: 1980-04-28.
  • Längd/vikt: 186 cm/95 kg.
  • Nationalitet: Slovak.
  • A-landskamper: 39.
  • Skjuter: vänster.
  • Senaste klubbar: Lowell Devils (AHL), HC Ceske Budejovice/Mountfield (Tjeckien), HC Karlovy Vary (do), Dynamo Moskva (Ryssland).
  • Aktuell: Har skrivit på ett ettårskontakt med Mora IK.

Mer läsning

Annons