Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harald tonar ner sin egen betydelse

Annons

Målet är givet - Mora IK ska till kvalserien.

- Självklart vill vi dit. Det har killarna själva uttalat och att säga något annat är att hyckla, säger Lückner.

Haralds intåg i klubben har betytt mycket, det intygar många, men själv vill han tona ner sin egen insats.

- Det är alltid svårt att gradera sin egen betydelse. Sedan tycker jag rent generellt att en tränares roll lätt överskattas när det går bra. Likadant blir det då det går dåligt.

- Jag vet ju inte hur det har gått till här tidigare och det är klart att jag har min egen filosofi. Men tränarens roll får inte övervärderas och sanningen ligger nog någonstans mitt emellan. Jag är bara en liten bricka i det här spelet och det är ändå spelarnas prestation på isen som räknas, menar han.

Lückner är inte helt förtjust att mycket av fokus hamnar på honom.

- Det pratas bara om mig nu, men hela ledarstaben är viktig. Ta bara Mikael Westerling (assisterande tränare) som jag har bredvid mig. Det är perfekt för Mora att ha en kille med ett sådant engagemang och dessutom kan han ju klubben och dess tradition.

Men MIK-tränaren är inte heller sen att berömma alla som jobbar runt och med laget i övrigt.

Han pratar också mycket om laget som en grupp och hur viktigt det är att man håller sig till de regler som alla varit med om att skapa.

- Vi är alla ett team och det räcker med att en inte ställer upp, för att det hela ska vara förstört.

Och att Lückner fått till en bra grupp, visar inte minst all statistik som finns att tillgå.

- Vi leder många av ligorna som finns, myser Harald.

Fem av de sex bästa i poängligan är Moraspelare (med Patrik Ross i topp), Calle Bergström är poängbäst av backarna, Håkan Bogg och Marcus Eriksson delar ledningen i plus-minus-ligan och Bengt Höglund är näst bäste målvakt.

Mora har dessutom gjort flest (15) mål av alla i power play och släppt in minst (fyra) i box play. Det ena leder till det andra.

Förutom ovan nämnda leder även MIK fair play-ligan och det hör sannerligen inte till vanligheterna. Tvärtom har Mora på senare år dragit på sig allt för många utvisningar, inte minst genom protester.

- Jag har hört talats om det där. Men vi har pratat igenom det och kommit fram till att det är bättre att lägga energi på det som vi kan påverka själva, det vill säga vår egen prestation, och inte fokusera på någon domare.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons