Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harald sprudlade av glädje

Annons

Hans första daladerby slutade på bästa tänkbara sätt. Inför en fullspikad ishall vann Mora med 6-3 efter en synnerligen väl genomförd match.

- Jag har varit elitserietränare i sju år, deltagit SM-finaler så visst har jag en viss vana av den här typen av matcher, men ändå måste jag säga att det kändes extra stimulerande inför det här derbyt. Det var en fantastisk upplevelse och en härlig inramning av matchen, säger Harald.

Efter segern är Mora uppe på andraplatsen i kvalserietabellen, en placering som innebär spel i elitserien nästa säsong.

- Men vi ska inte dra för stora växlar på den här segern, nu ligger all fokusering på nästa match.

Just jobbet med att fokusera på en match i taget är något som Harald betonat gång på gång under säsongen och naturligtvis att inte bara stirra sig blind på derbymatcherna mot Leksand.

- Visst har vi pratat om det, men spelarna har varit fantastiska även när det gäller den biten. Det är nog mest de äldre supportrarna som förstorat upp matcherna mot Leksand.

För Leksand känns varje match jättestor och jättesvår att vinna. Harald Lückner kan förstå hur spelarna och ledarna i laget känner sig.

- Jag lider med dem. De är i en fruktansvärd situation och det kommer att bli väldigt tufft för dem.

Har du några råd att ge till spelarna och ledarna i Leksand?

- Nej, det har jag inte. De får sköta sig själva, säger Harald och skrattar.

Haralds problem är, i den mån de finns, bara av det angenämare slaget. Matchen mot Leksand gav förutom tre viktiga poäng också en hel del godbitar att gotta sig åt.

Framför allt fyramålsskytten Marcus Erikssons fantastiskt vackra 2-2-mål där han snurrade upp Leksandsbacken Lars Jonsson totalt.

- Hade det funnits en gala där man skulle rösta på det vackraste målet hade "Mackans" mål i dag var en given vinnare. Det var ju helt sagolikt, säger Harald.

Sagan om Moras jakt på en elitserieplats lever vidare.

Får den ett lyckligt slut?

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons