Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här tar säsongen slut

Annons

Efter 4-1-segern i Falun i söndags i den första SM-semifinalen låg vägen mot SM-finalen vidöppen för de regerande svenska mästarna Iksu.

Och hemma på parkettgolvet skulle IBF Falun inte ha en chans, Falun som inte vunnit mot Iksu på bortaplan på sex år.

- Ingen förutom vi i föreningen trodde att vi skulle ha en chans att vinna. Men vi har haft bra stämning i laget och med Lena Birath och Camilla Granelids upplägg och planering så kom vi väl förberedda till match.

Helga Karlsson gav Falun en drömstart när hon gjorde 0-1 redan efter elva sekunder och Helga stod även för Faluns 1-2-mål i den första perioden.

Iksu vann skotten med 14-7 i den första perioden, en period som slutade 2-2.

I de två avslutande perioderna spelade lagen 1-1, men det var Falun som hade ett stort övertag i skottstatistiken, 28-16.

-Jag tycker att det var vår match. Iksu var bättre än oss i den första matchen, men idag var vi bättre.

IBF-tjejerna var taggade till tänderna och spelade betydligt mer aggressivt än i den första semifinalmatchen.

I den första semifinalen hade Falun två utvisningar, Iksu ingen. I går blev det fyra utvisningar för Falun och en för Iksu.

- Men våra utvisningar kom av att vi spelade aggressivt och det var inget att snacka om. För övrigt tyckte jag att domarna skötte sig fruktansvärt bra.

Vid ställningen 2-2 hade Falun två utmärkta chanser, men Malin Bäckruds skott gick i insidan av ena stolpen och ut och Johanna Dahlins mål blev bortdömt för hög klubba.

Förlängningen var sedan bara drygt en minut gammal när Madelen Jonsson, med enhandsfattning, vispade in 4-3 till Iksu.

Samma tjej som avgjorde SM-finalen förra året.

-Det var hugget som stucket och hade vi vunnit den här matchen är jag helt övertygad om att vi vunnit även den tredje och avgörande semifinalen på hemmaplan.

- Synd att vi inte fick visa upp det spel vi hade idag för vår hemmapublik, men det är bara att gratulera Iksu som är värda finalplatsen.

Efter matchen var förstås Falutjejerna grymt besvikna och ledsna, men i pausen mellan den andra och den tredje perioden tjöt de av skratt.

Anledningen var den ballongdans som ledarna Morgan Malmling, Tomas Sundin och Mikael Ceder bjöd på i omklädningsrummet.

-Tjejerna grät av skratt och den showen gjorde att vi orkade stå emot i slutet.

IBF Faluns ledning har sagt sig villiga att förlänga tränaren Kimmy Dalbjers kontrakt och han är själv sugen på en fortsättning.

- Jag trivs verkligen i Falun och vill fortsätta men jag avvaktar med ett beslut innan jag ser att den ledarstab jag jobbat med den här säsongen blir kvar, säger Kimmy Dalbjer.


SM-semifinal 2 i bäst av 3

IKSU-IBFFALUN

4-3 (2-2, 1-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (0.11) Helga Karlsson, 1-1 (2.04) Therese Andersson (Ina Rhöös), 1-2 (4.10) Helga Karlsson, 2-2 (8.13) Mari Magnusson.

Andra perioden: 3-2 (7.57) Josefina Eiremo (Madelen Jonsson), 3-3 (14.08) Maria Söderström (Sara Kristoffersson).

Sudden death: 4-3 (1.34) Madelen Jonsson.

Skott: 32-37 (14-7, 6-14, 10-14, 2-2).

Utvisningar, Iksu: Malin Lundberg 2.

Falun: Sara Kristoffersson 2+2, Jenny Magnusson 2, Malin Bäckrud 2.

Domare: Pierre Borghoff och Curre Schwela.

Publik: 660.

Iksu till final med 2-0 i matcher. I den andra semifinalen vann Rönnby hemma mot Balrog och ordnade fram en tredje och avgörande match, som spelas på söndag.

IBF Falun I Iksu Sportcenter: Katja Hinders (Marie Sneen) - Jenny Magnusson, Anna Renström, Helga Karlsson, Cecilia Hast, Malin Bäckrud - Emma Lundmark, Karin Hjelm, Sara Kristoffersson, Camilla Granelid, Gabriella Hult - Johanna Dahlin, Maria Söderström, Kristin Fors - Maria Lennartsson, Caroline Fahlén, Jenny Lundqvist, Sofie Andersson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons