Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här tar Ludvikas fest slut

Annons

- Vi har bara spelat första halvlek, skyndade sig Silwing-coachen Rolf Vestberg att påstå.

Men som sagt, med det här utgångsläget inför returen i Stockholm på söndag kan Silwing knappast misslyckas.

- Men titta vad som hände när vi gick ut på dubbel-punkt, de var ju klart störda och det var synd att vi kastade bort ett par anfall i det läget, sade LHF-tränaren Mats Carlson.

Taktikdraget att punktmarkera två motståndare ger Carlson hopp inför Stockholmsresan nästa helg.

LHF låg ett tag i andra halvlek under med hopplösa elva bollar men med fyra minuter kvar var marginalen bara fem.

I jakten på fler reduceringsmål gjordes misstag som bäddade för Silwing, som kunde gå ifrån igen.

Det unga Silwing-laget var bra och hade framför allt fler spelare med vassa avslut. Och med två vänsterhänta spelare mot ingen i hemmalaget gav det ett rörligare anfallsspel.

- Så här bra som vi stundtals spelade i dag har vi inte gjort på en månad, tyckte Silwings tränare.

- Men jag har varit ledare i 40 år, så jag kommer inte att sova lugnt den här veckan, sade Vestberg med ett leende.

LHF hängde med i 20 minuter. Så länge fungerade försvarsspelet, men när tröttheten kom smygande kunde Silwing dra ifrån.

5-5 var ställningen efter en kvart. När 23 minuter spelats var Stockholmarna i säker ledning med 11-6. Så fort rasade det.

Men LHF kom tillbaka i slutet av halvleken och lyckades hålla halvtidssiffrorna nere till ett tremålsunderläge.

Dock underströks känslan av att hemmalaget inte skulle kunna rå på Silwing.

Och det intrycket accentuerades under andra halvlek, då bortalaget var på väg mot en utklassningsseger.

Men ett lyckat målvaktsbyte - ut med Christer Ericsson och in med Jörgen Olsson - samt den tidigare berörda dubbel-punkten, fick Silwing delvis ur balans.

Till den förändrade matchbilden hörde också det faktum att Silwings duktige försvarsspelare Micha Bruman fick rött kort med åtta minuter kvar att spela.

Men även om det svajade rejält på slutet var Silwings målförsprång så stort att det ändå räckte för att hålla undan med marginal.

LHF-tränaren Mats Carlson håller på att bygga upp sitt lag och som han själv konstaterade pendlar man mellan division 3 och division 1 i spelet.

- Det blir för mycket sidledsspel. Vi måste orka hålla trycket uppe hela tiden i anfallsspelet och där är vi inte än. Men vi håller på att få ett lag här i Ludvika.

- Jag har inte kastat in handduken. Jag ska fundera under veckan vad vi kan hitta på till returen, sade Mats, som kanske har tankar på att prova en tvåpunktstaktik ännu tidigare.

Det var få i hemmalaget som kunde mäta sig med motståndarna. Båda målvakterna, Christer Ericsson och Jörgen Olsson, kunde det.

17-årige Kenny Ekman är en frisk fläkt - orädd och kampvillig och gnäller inte för lite smällar. Skytten Andreas Bergdahl blev tidigt trött, men togs också hårt av Silwings försvar. Beröm i övrigt till Fredrik Hägerfors.

Silwing har flera intressanta ungdomar, som mittsexan Linus Dennerlöv och kantspelarna Oscar Mattsson och Olle Kanserius.

- Vi får se om vi lyckas behålla dem. Både Linus och målvakten Jonathan Averstedt är andra klubbar intresserade av, sade tränaren Vestberg. Förståeligt.

LUDVIKA-SILWING/TROJA 22-29 (11-14)

Målen, Ludvika: Fredrik Hägerfors 6, Kenny Ekman 6, Andreas Bergdahl 5, Anders Rundblad 2, Rickard Johansson, L.G Karlsson (straff), Anders Nordström.

Silwing/Troja: Daniel Andersson 8, Micha Bruman 5 (4 straffar), Olle Kanserius 5, Oscar Mattsson 4, Linus Dennerlöv 3, Rickard Sassenberg 3, Darko Todosijevic.

Utvisningar, Ludvika: 4x2. Silwing/Troja: 4x2.

Domare: Patrick Ericsson, Eskilstuna och Joakim Gillman, Kumla.

Publik: cirka 300.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons