Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här skrivs bandyhistoria

/
  • Den 9 oktober står Rättviks bandyarena värd för en historisk match mellan IFK Rättvik och Hammarby. En match som egentligen skulle ha spelats för 75 år sedan.

Annons

Samtliga matcher i högsta serien i bandy sedan starten 1931 har färdigspelats, bortsett från en match:

Matchen mellan Hammarby och IFK Rättvik vintern 1935.

Av olika anledningar, främst vädermässiga, blev matchen aldrig av och den hade heller inte någon betydelse för tabellplaceringarna.

Det senaste året har dock tanken på att få matchen spelad väckts till liv, mycket tack vare Rättviks nye ordförande sedan ett år tillbaka, Lars Wikholm.

- Lars har kontakter inom Hammarby och började prata om den här idén med dem. Hammarby har verkligen tänt på den här grejen och även vi inom Rättvik, som har en fina arena och har ambitioner att kliva upp i elitserien.

Matchen kommer att spelas i den nya bandyarenan i Rättvik den 9 oktober, och lagen kommer att spela i liknande tröjor som var aktuella 1935.

- Som jag ser det så finns det tre anledningar till att vi arrangerar den här matchen. För det första det historiska med matchen från 1935. För det andra att det är svenska mästarna Hammarby som kommer på besök och för det tredje att matchen spelas inomhus.

Mer läsning

Annons