Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här regerar Witasp

Annons

Vid annandagens årsfinal på Rättvikstravet firades Leif för sitt 15:e kuskchampionat på banan. Det 14:e i rad om det inte hade varit för Åke Sundbergs avbrott 1996.

Om Leif är dominant bland herrarna är Kajsa tuffast på spinnsidan. Kajsa vann naturligtvis banans "Damchampionat" (men vadå damchampion? Är inte det ett fenomen som överlevt sig själv?), men ändå större för Kajsa är naturligtvis att vinna lärlingsligan. Vilket hon nu gjorde framför "påläggskalvarna" Fredrik Pedersen och Mikael Lindmark. Säkert kul för Kajsa att sätta två av kandidaterna till "Årets komet" på plats.

...och att Kajsa har det i händerna, visade hon även vid säsongsfinalen. Först satte hon dit 3-årsstoet Countess Lynx och fullföljde sedan med lika gamla Carisma Cafe, två inte helt okomplicerade travare.

Countess Lynx körde Kajsa till ledningen med mitt i näst sista kurvan. Slapp sedan uppvaktning och andra årssegern för pappa Leifs häst, gladde naturligtvis "Gubben" lite extra.

Carisma Cafe fick vinna sin första seger i åttonde starten. Trots en galopp efter 500 meter. Men efter den incidenten såg det stabilt ut och segern skrevs till två längder.

- Jag är tacksam över att jag fick chansen att köra de här två hästarna, flirtade Kajsa med pappa Leif från vinnarcirkeln.

Åke Sundberg spräckte Leifs championatsvit 1996, men annars brukar det bli en andraplats i kuskligan bakom omöjlige Witasp.

Så även i år efter att Sundberg satt en snygg avslutningsdubbel.

Båda skrällvinnare inom V5-spelet dessutom.

Egna träningen, 6-årige Chinkin Night, var aldrig i förlustfara från ledningen i V5-1, och i V5-4 blev det en ny enkel spetsseger med amatörhästen Superina Arrow.

En kul annandag på Rättvikstravet firade även Bergsåkerstränaren Alf Jonsson, som blev tredje kusk att vinna dubbelt. Och när det handlar om Alf ska det vara kallblodshästar.

Alf började med egna träningen Bestulven i första loppet. En 4-åring efter Korulv som nu är obesegrad i två starter. I Kristallpriset för högsta kallblodsklassen förvaltade Alf Bergsåkerskollegan Håkans Skoglunds träning, Labbesvarten, på bästa sätt. 7-åringens andra årsseger kom efter ett perfekt smyglopp och en vass avslutning sista hundra.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons