Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här grusas bortasegern

Annons

-Vi vill ha mycket fäste. I dag var den hal. Det var en riktig danskbana. I Danmark kan de vara som betong, sa Masarnas tränare Patrik Björk.

Masarna hade svårt att komma igång. Luxo Stars tog kommandot och det dröjde ända till det elfte heatet innan Masarna var i kapp till oavgjort 33-33.

-Grabbarna kom med inställningar för en bana med mer fäste. Men mot slutet hittade vi inställningarna.

Och då gick det undan. Masarna avslutade med att ta dubbelsegrar i de två sista ordinarie heaten. Inför nomineringsheaten ledde hemmalaget med 46-38.

Då fanns också en liten chans till bonuspoängen från dubbelmötet. För att att bonusen måste Masarna vinna med mer än 14 poäng. Förhoppningarna om det försvann dock i det femtonde heatet som gästerna vann med 4-2.

Sedan fastställde Masarnas Tony Rickardsson och Leigh Adams slutresultatet genom en femetta i det sista heatet.

Patrik Björk var nöjd med sina förare. Undantaget dock Lukas Dryml:

- Vad ska vi göra med honom. Han är ett frågetecken. Det är för mycket upp och ned för hans del.

Lukas körde bara in ett poäng och tappade ett poäng på ett stopp och ytterligare ett när han inte lyckades hålla Andreas Jonsson bakom sig i ett heat. Visserligen det där han tog enpoängaren, men ändå.

När det gäller banan är inte Patrik orolig. Han räknar med att Masarna ska få till en bana som passar lagets förare.

- Den har ännu inte fått brinna ihop ordentligt. Antingen har det regnat eller också så har det varit match och då har vi vattnat den.

- Och banpersonalen har gjort ett jättejobb utifrån de förutsättningarna.

MASARNA-LUXO STARS 53-43

Poängen, Masarna: Leigh Adams 13, Tony Rickardsson 13, Antonio Lindbäck 12, Sebastian Aldén 7, Fredrik Lindgren 5, Johan Liljegren 2, Lukas Dryml 1. Luxo Stars: Mikael Max 8, Andreas Jonsson 8, Hans Andersen 7, Ricky Kling 6, Charlie Gjedde 5, Christian Hefenbrock 5, Peter Karlsson 4.

Publik: 3 617.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons