Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här finns grunden för ett elitlag i Dalarna

Annons

Banden är redan starka mellan de två anrika handbollsklubbarna.

För två år sedan väcktes tanken om ett samarbete, och Ludvikatränaren Mats Carlsson har tidigare varit i BHK sedan 1976.

- Tittar man så har vi en massa spelare utspridda i Sverige, men vi måste samarbeta för att hitta ekonomi för en elitsatsning. Vi är inte mogna än, men måste fundera på hur vi ska göra för att hitta en lösning, säger han.

Det var precis vad man gjorde när föreningarna i går, tillsammans med representanter från Borlänge Kommun, träffades i Maserhallen.

Träffen skulle egentligen handla om klubbarnas just nu största gemensamma projekt, nästa månads World Cup, varför även nye förbundskaptenen Ingemar Linnéll var på plats.

Men mest diskuterades tankarna på en elitsatsning i Dalarna.

- Lockar vi hem de spelare från Dalarna som spelar i elitserien i dag har vi ett lag som är med och slåss om topplatser i division 1, konstaterar Kjell Israelsson.

- Vi måste våga riva gärdsgårdar för att skapa ett elitlag, och ett sådant behövs för att behålla intresset för handboll i Dalarna, säger fritidsnämndens ordförande i Borlänge, Alf Johansson (s).

Ingemar Linnéll uppmuntrar tanken.

- För mig är Borlänge och Ludvika ställen man känner igen från handbollen. Och min erfarenhet är att sådana ställen brukar komma tillbaka, säger han.

Israelsson inser dock problemen:

- Först måste vi så det här och det är den processen som pågår nu. Men inom två-tre år ska vi ha någonting. Som det är nu har vi stannat och måste ta nästa steg.

Sedan gick de båda klubbarnas representanter på handboll.

- Vi måste veta när vi ska vara vänner och när vi är fiender, sa Kjell Israelsson.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons