Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har Falu BTK råd att gå upp i division I?

Annons

I helgen spelas seriesammandrag på hemmaplan och med ett bra resultat kan Falun närma sig topplagen och en plats i nästa säsongs division 1.

- Fast frågan är om vi vill gå upp, säger Mats Källberg, lagets ankare.

Tre säsonger i rad har Falu BTK stått som seriesegrare och på kortast tänkbara tid avancerat från division 5 till division 2.

- Och vi har kapacitet för att gå upp i ettan, men frågan är om det är så bra. Går vi upp i ettan blir det till att spela hemma-borta mot alla lag i stället för att som nu spela fyra seriesammandrag. Det blir ett jäkla resande, förklarar Källberg.

Resandet är förstås en stor utgiftspost för en klubb där allt sker på ideell basis och där alla pengar tas direkt ur spelarnas egna fickor.

- Vi betalar allt själva och har inga intäkter, men till hösten ska vi försöka utöka vår verksamhet.

Förhoppningsvis får klubben tillgång till egna träningslokaler på I13-området som gör det möjligt att starta en ungdomsverksamhet.

Efter två av fyra seriesammandrag ligger Falun på fjärde plats i tabellen. Ettan går direkt upp i division 1 och tvåan får kvala.

I det tredje sammandraget, som spelas i Sundbornsskolans idrottshall i helgen, möter Falun serieledande Spånga i sista matchen.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons