Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanssons OS-backe

Annons

För första gången på mycket länge har Sverige förutsättningen att få en alpin slalommedalj och Martin är en av de svenska medaljkandidaterna.

OS-slalomen avgörs i en relativt flack backe, men med isat underlag.

- Det finns ingen som är så bra i en flack backe som André, säger Martin Hansson, som numera är märkeskollega med André och som gärna delar pallen med just André.

Men även Martin har positiva minnen från Sestrieres OS-pist. 1997 var han femma i samma backe.

Martin Hansson kom in i OS-truppen som sista åkare, men visade sedan snabbt att han var värd platsen med att bli åtta Schladming. I det svenska laget är det Markus Larsson som främst utmanar André om vem som är landets bäste slalomåkare.

Men glöm inte Johan Brolenius, han kan mycket väl skrälla. Tar han sig i mål utan misstag. Då är det han som kniper medaljen.

- Vi är fyra åkare och det delas bara ut tre medaljer, så en av oss kommer att bli utan, skrattar Martin.

- Vi kommer alla att ge järnet i båda åken. Det innebär att det finns ingen marginal utan det handlar om att köra för fullt. Det är medaljer vi åker för allihopa. Då får det bära eller brista, menar Martin.

På tisdagen fick de svenska slalomåkarna komma igång i en träningspist strax intill lördagens OS-pist. En backe som Markus och Johan redan tävlat i, i kombinationen.

- Vi vet ändå hur den är och kommer att vara bra förberedda, lovar André, mellan ett av träningsåken.

- Ni åker bra och med mycket vilja, berömde tränaren Mattias Eriksson.

Onekligen ser det bra ut, humöret är på topp och formen i annalkande. För André är det dags att göra säsongens bästa resultat på lördag. Lyckas han med det, då är han på pallen. Bäva månde Rocca, Raich, Palander och övriga svenskar.

Men för att lyckas, då gäller det också att ha turen på sin sida. Sedan kan man alltid lära en del av Anja Pärson om konsten att åka bra även under press. Den alpina medaljskörden ska förhoppningsvis avslutas med åtminstone en svensk herrmedalj. Det vore onekligen något alldeles extra.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons