Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansson gör snabb comeback

Annons

- Under lördagens och söndagens träning ska jag köra på för fullt. Allt för att se om kroppen klarar av den påfrestning som krävs, säger Martin.

- Känner jag att den inte gör det, då blir det heller ingen start. Jag kommer inte på något sätt att vara dumdristig i det här läget, fortsätter Martin bestämt.

Under de två veckor som gått sedan operationen har han knappt tränat alls, utan tagit det lugnt.

På läkarnas order.

- Jag har haft en infektion i buken som inte gav med sig i första taget. Förra veckan tillbringade jag hemma i Sälen, där jag gick till läkare för kontroll varje dag. I måndags var infektionen helt borta och hoppet om en start i Kitzbühel tändes, säger Hansson.

Lite lätt träning hann Martin med under fredagen, och i går kväll var han också föråkare i en FIS-tävling, som kördes i en av grannorterna till Kitzbühel.

- Det kändes bra att vara tillbaka på snö, men det är, som sagt, först under fredagen och lördagen som jag kommer att testa kroppen ordentligt.

Två världscupslalom har han missat på grund av operationen.

Men glädjande nog har han ändå lyckats behålla sin plats i den andra startgruppen till söndagens tävling.

- Jag kommer att ha startnummer 30.

Något klartecken till OS har han ännu inte fått. SOK låter honom leva på halster ett tag till.

- På söndag eller måndag ska tydligen ett besked komma. Jag tror inte att SOK lägger så stor vikt vid vad jag gör här i Kitzbühel, utan det är nog mer till mina tidigare resultat man ser, säger Martin.

- Jag är förhoppningsfull, och tror att det ska räcka för en OS-start i Turin, slutar Martin.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons