Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Olsson knep SM-silvret

Annons

Fredrik Nyberg åkte kattvigt och smidigt igenom den svåra Stövelbranten. Det med en linje som han var ensam om att kunna hålla och sedan fortsätta att hålla hela vägen.

Onekligen handlar det om rutin för 37-åringen, som nu är på väg att flytta hem från Österrike och då blir det Åre som blir hans nya hemadress.

- Det här var riktigt kul. Nu blir jag sugen på att även åka super-G i VM här i Åre nästa år, säger Fredrik.

För Hans Olssons del är det bara bra. Först och främst ska man ha klart för sig att Hans är ung och en av de allra bästa i världen i sin åldersklass. 37-åringarna Fredrik och Patrik Järbyn visar att i fart handlar det om rutin och erfarenhet. Något som Hans så sakteliga håller på att få. Att få med sig "Fredde" i världscupen i super-G är bara positivt.

I Åres super-G var han chanslös mot Fredde, men slog Patrik Järbyn. Onekligen har han visat att han nu närmat sig eliten.

- Det är kanonbra att få köra här i de blivande VM-backarna, säger Hans och lägger ribban för nästa års målsättning.

Visserligen klarar han inte av att nå fjolårets fina svit med tre SM-guld. Men ett guld och ett silver smäller högt, speciellt som de allra bästa nu är med. Sedan finns ju fortfarande en klar medaljchans i kombinationen där han främst utmanas av Markus Larsson. Där slipper han dock de båda "gubbarna" Nyberg och Järbyn.

Niklas Rainer visade i går att han kan åka fort när han vann den FIS-tävling som följde på SM.

Rainer kunde med styrka då hålla den allra tuffaste linjen i Stövelbranten. I super-G var han med och nosade på medalj- platserna.

- Jag åkte inte så bra, gjorde flera missar, summerade Niklas Rainer sitt lopp.

Onekligen åkte han bättre än han analyserade sitt åk. I mål var han fyra, enbart elva hundradelar från Järbyns bronsmedalj. Men Niklas fina åk bäddade ändå för ett lagbrons tillsammans med Erik Olsson och Jonas Rainer, endast 31 hundradelar före Mora.

Erik och Jonas fick sedan ytterligare ett lagsilver. Det tillsammans med Jonathan Rosen i ÄJSM. Borlängetrion var endast tre tiondelar från lagguldet som gick till Åre.

Alpina SM fortsätter i dag, lördag med slalom. Sedan väntar parallellslalom på Frösön på söndag.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons