Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans - en mästare

Annons

Hans Olsson, IFK Mora.

Där har ni årets ÄJSM-guldmedaljör i parallellslalom.

- Skönt. Det viktigaste är att vara stabil och ha en bra tajming i starterna, säger guldmedaljören, som tog en härlig revansch efter tiondeplatsen i fredagens slalom.

Hans övertygade stort i sin åkning.

I kvartsfinalen ställdes han mot Borlänges Olof Buchar, vilken inte heller mäktade med att göra något större motstånd.

Tuffare blev det då i semifinalen, där Gällivares Anton Lahdenperä, redan vinnare av två ÄJSM-guld, stod för motståndet.

Moraåkaren fick se sig vara slagen i det första åket, men tog sig sedan lätt vidare, efter att Anton kommit sent i väg i den andra starten.

Finalen mot Åres Olle Friberg blev en enkel uppgift.

Damernas guld togs av Frida Hansdotter. En tjej från Norberg, som dock studerar på skidgymnasiet i Malung.

Miljonsmäll för Elfsborg

u När fotbollsproffset Anders Svensson skrev på för Southampton fick han en skattesmäll. Kraven från svenska myndigheter blev 1,5 miljoner kronor i skatt.

Nu får även Elfsborg en räkning. Klubben ska betala runt en miljon kronor i arbetsgivaravgifter och räntor, uppger SVT:s Västnytt.

Klubben har satt av summan i sin bokföring, för säkerhets skull även om man hade en annan uppfattning än myndigheterna om var skatteplikten låg. Bokslutet för 2003 visar ett minus på sex-sju miljoner kronor, enligt Västnytt. (TT)

Kritik mot Svennis

u Kontraktet är påskrivet och klart, men den engelska pressen är inte lika säker på var man har Sven-Göran "Svennis" Eriksson. Dagen efter att "Svennis" meddelat att han fortsätter som förbundskapten för Englands fotbollslandslag så fylls tidningarna av spekulationer.

"Kan vi lita på honom?" är rubriken i The Sun under ett montage med "Svennis" huvud på en reptilliknande kropp. "Ålen Erik kan ju när som helst slingra sig loss", menar tidningen.

Daily Mirror sätter samtidigt upp villkoren för honom: "Vi kommer bara att älska dig om du vinner EM i sommar".

Kontraktet som Sven-Göran Eriksson skrivit på sträcker sig till och med 2008. (TT-Reuters)

TT

Mer läsning

Annons