Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hannas härliga heldag

Annons

Hanna, som tävlar för Rättviks AF, låg på andra plats efter det första åket. I ledningen var Ida Kjellberg, Bjursås.

I det andra åket körde dock Ida ur och det banade vägen för Hanna som vann med nästan tre sekunder tillgodo på tvåan, Annethe Karlsson, Högby.

Hanna har fått en flygande start på säsongen. För några veckor sedan tog hon dubbla segrar, slalom och storslalom, när Nationella Cupen kördes i Sälen och i går fick hon kliva högst upp på pallen igen.

- Visst har det gått bra, säger hon blygsamt och berättar att hon egentligen trivs bättre i storslalombanan.

- Men det har gått lite bättre i slalom på slutet.

I dag har hon dock chansen att köra storslalom igen när den grenen står på programmet när Bjursås IK arrangerar den andra deltävlingen i Dalaserien.

Annars är Hanna tjejen som går sina egna vägar. För ett antal år sedan tog hon USM-silver i slalom, i somras antogs hon på skidgymnasiet i Malung, men tackade nej för att i stället studera hemma i Rättvik.

Säsongens stora mål är för de flesta alpina 18-åringarna junior-SM senare i vinter. Men inte för Hanna...

- Nej, jag vet inte ens om jag ska ställa upp i JSM. Mina stora mål den här säsongen är Nationella Cupen och Dalaserien, berättar hon.

Övriga dalaåkare på pallen i den första deltävlingen i Dalaserien var: Andreas Forsberg Rättviks SLK segrare i H14-15, Sofie Knutsson, Rättviks SLK tvåa i D14-15, Louise Zackrisson, Falun trea i D14-15, Kristoffer Jacobsson, Mora tvåa i herrsenior och Kevin Shorter, Sälen trea i herrsenior.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons