Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handbollsskola för andra året

Annons

För andra året i rad har IFK Hedemora arrangerat en veckas handbollskola. Idag avslutas det hela, först med en turnering och sen med veckans höjdpunkt.

Vilket innebär en utflykt till Falun för en träff med Magnus Wislander och de övriga i elitserielaget Redberslid.

- Det ska bli jättekul och spännande att träffa Wislander, säger Tine Gråhns som är en av de 46 eleverna på årets handbollskola.

Det är nämligen så att Göteborgslaget Redbergslid har placerat ett träningsläger i Falun. På lördag möter de Borlänge i en träningsmatch, men innan dess ska de först ställas mot eleverna i Hedemoras handbollsskola.

- Innan Redbergslid tränar får vi 45 minuter då ungarna får chansen att ställa frågor och ta autografer. Sen sätter vi oss på läktaren och studerar deras träning, säger Larsa Hallström som är ansvarig för handbollsskolan.

Att 46 elever deltar i handbollskolan är en ökning jämfört med förra året, men Larsa hade hoppats på uppåt 60.

- Fast vi har haft lite konkurrens från bland annat hockeyskolan.

Veckan har inte enbart handlat om själva spelet handboll. Även flertalet teoripass har genomförts där diskussioner om etik och moral har tagits upp.

- Vi har pratat om hur man ska bete sig som människa. I ett lag har alla samma rättigheter även om inte alla är lika duktiga, säger Larsa.

Under en av dagarna fick handbollsskolan besök av Ludvika minicirkus som visade prov på några konster och de som ville fick prova på att jonglera och åka enhjuling.

Nästa år planerar Larsa Hallström att utveckla handbollsskolan, med en grupp för lite äldre spelare.

- Några av de äldre tycker att det är för lite handboll. Så nästa år blir det kanske mer av ett träningsläger för deras del.

JOHAN BENGTS

Mer läsning

Annons