Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tror på dalahockeyn

Annons

- Det är intressant att höra vad spelarna i varje klubb tycker om allt möjligt. Samtidigt är det spännande att luska lite och få en intern syn i hur klubbarna sköter försäsongsträning och annat.

- Men det är också ett tillfälle att knyta sociala kontakter, att ha tid att prata ordentligt, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Liksom de flesta blev han överraskad av Moras framfart som nykomling i fjol.

- Ingen normalt funtad svensk hockeyexpert kunde innan serien tro att Mora skulle finnas med bland de fyra-fem främsta efter halva säsongen. Men Mora gjorde ett otroligt jobb efter de resurser de hade, säger Gustafsson.

Det sägs att andra året är det svåraste, hur ser du på det?

- Det är ofta så, och Mora har ännu ett tufft år framför sig. Det första året går alla på entusiasm, vilja och energi. Nu är det ny tränare och till stor del en ny trupp. Så det blir lite av att börja om från början.

- Nu vet jag inte hur Harri Rindell (nye Moratränaren) kommer att matcha laget, om också spelsystemet blir nytt. Sådant spelar in, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Leksand är nykomling i år, och man kan läsa mellan raderna att Bengt-Åke tror att Leksand kommer att upprepa Moras succé från i fjol, även om han inte säger det rakt ut:

- De är i lite samma läge som Mora var i fjol. De kommer spela i en ny arena, de är beredda och ser sig lite som underdogs i serien.

- Samtidigt bygger de en säker grund för framtiden nu och har värvat flera både unga och bra spelare, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Ser du några potentiella landslagsspelare i Leksand eller Mora?

- Det finns en del unga killar i båda lagen som kan bli intressanta om de fortsätter att utvecklas. Däremot finns det inga VM-spelare, och heller ingen som skulle gå in i truppen om jag skulle ta ut landslaget i dag.

Finns det spelare med potential i både Leksand och Mora?

- Ja, det finns det. Men, som sagt ,i dag är ingen aktuell. Däremot, om någon blommar ut och gör en riktigt kanonhöst, får jag titta närmare på det då. Det finns alla möjligheter, och ishockey är en färskvara. Den som är bäst för dagen ska spela.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons