Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tränade för hårt

Annons

Förra året stod han merparten av Slättas matcher i division 2 och många väntade sig att Mikael Wiklund, 27, skulle vara med och slåss om målvaktsplatserna i nystartade Falu FK.

Men nu berättar Wiklund att det mesta talar för att han spelar någon annanstans när fotbollssäsongen drar igång om några månader.

- Helst av allt skulle jag spela i ettan, men jag kommer aldrig att säga att jag är nöjd med att sitta på bänken, säger han.

Upprinnelsen är ett samtal han hade med tränaren Peter Moberg för en tid sedan.

- Han tyckte att jag tog i för mycket på träningarna och var för seriös. Jag sade att jag gjorde det för att jag vill spela alla matcher. Då sade han att jag blir tredjevalet eftersom jag inte nöjer mig med bänken, och det lär ju inte förändras, säger Wiklund.

- Jag tycker att man ska ta ut laget baserat på prestation, och jag kan aldrig gå med på att det är lika kul att sitta på bänken.

Tredjeval skulle han i sådana fall vara bakom Henrik Fjellstedt som redan skrivit på och Janne Kivinieva som väntas skriva på inom de närmaste veckorna.

Med tre så pass meriterade målvakter hade konkurrensen om speltid förstås varit benhård. Men alla säger sig vara motiverade av situationen.

- Hade det bara varit på prestation hade jag tyckt det varit okej. Jag stod ju det flesta matcher i fjol och "Kivi" har jag petat förut.

- Men när det är annat som fäller avgörandet tycker jag att det är bättre att spela i något annat lag, säger Wiklund.

Vilken klubb han kommer att spela i är inte klart.

- Jag har inte tänkt så mycket på det, men jag blir kvar i Falun i alla fall.

- Var jag hamnar spelar inte så jättestor roll så länge jag får spela, avslutar Mikael Wiklund.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons