Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tog sista chansen

Annons

-Jag fick till ett kanonåk, sade en glad Martin Hansson till tv4 plus.

-Jag visste att jag hade allt i mina egna händer i kampen om den fjärde platsen i laget till VM och jag kunde inte hoppas på att de andra skulle köra bort sig, tillade han.

-Så det var bara att dunka på.

Efter det första åket var Martin Hansson 18:e man. Efter att han gjort sitt andra åk fick han stå i segerfållan när fem åkare körde. Det var först sedan tolvan efter det första åket, fransmannen Jean-Baptiste Grange, kommit i mål som han fick lämna den.

Men det gjorde inte så mycket i det läget. Då hade Martin sett hur Johan Brolenius misslyckats att köra snabbare än han. Johan som annars hade en liten chans att lura Martin på den fjärde och sista platsen i det svenska VM-laget vid ett bra åk i Schladming. André Myhrer blev sexa.

Svensk slalom på herr- sidan är stark just nu. Av nio startande i går kväll återfanns åtta svenskar bland dem som fick köra andra åket. Sedan tidigare var Jens Byggmark, Markus Larsson och André Myhrer klara för VM i Åre.

Fram tills igår kväll hade Martin två sextondeplatser och så tolfteplatsen senast i Kitzbühel som bäst. Därför var han piskad att göra ett bra resultat i Schladming för att ta en plats i VM. Och rutinen, Martin Hansson är äldst i det svenska slalomlaget med sina 31 år, fällde avgörandet på det stenhårda underlaget i pisten.

Vann gjorde hemmaåkaren Benjamin Raich före Jens Byggmark och Mario Matt, Österrike.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons