Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar över efter Åman

/
  • Mats Aspemo, Leksandsbo sedan 1998, är ny tillförordnad vd i Leksands IF. Foto: Stefan Ericson

Annons

På tisdagen presenterades Mats Aspemo som tillförordnad vd i klubben.

– Det har varit en turbulent tid i Leksands IF och jag vill i första hand skapa lugn och ro i föreningen, säger Mats Aspemo.

Den 49-årige Leksandsbon har en gedigen näringslivsbakgrund. Han har tidigare bland annat arbetat som vice vd för Ejendals AB och kommer närmast från en tjänst i Finland som vd för en av Europas största skyddsskotillverkare.

– Jag kom hem därifrån i slutet av augusti och min plan var att ta det lugnt ett tag och skriva romaner, säger Aspemo.

På söndagen blev han kontaktad av Leksands ordförande, Bertil Daniels, och två dagar senare var saken klar. Aspemo nappade på Daniels förfrågan och blir tillförordnad vd i Leksands IF åtminstone fram till och med den 30 april, det vill säga säsongen ut.

– Det är en stor ära att få möjlighet att ta klivet in i verksamheten. Jag har följt föreningen från nära håll i många år och ser fram emot att jobba vidare på det som mina företrädare varit med och byggt upp.

Bertil Daniels är nöjd med lösningen.

– Vi fastnade för Mats ganska snabbt och beslutet att anställa honom var enhälligt i styrelsen. Vi är otroligt glada över att han tackade ja med så kort varsel, säger Daniels.

Aspemo utesluter inte en fortsättning som vd efter den 30 april.

– Först måste jag visa att jag kan göra ett bra jobb och att de övriga i föreningen trivs med mig. Den här tiden ger LIF en möjlighet att hitta en långsiktig lösning för tjänsten.

Förutom att skapa lugn och ro i föreningen ser Aspemo ekonomin som en av sina viktigaste uppgifter.

– Vi behöver se över ekonomin på både kort och lång sikt. I första hand gäller det att klara säsongen och det kommer vi att göra.

Efter att ha anställt en tillförordnad vd återstår fortfarande sportchefsfrågan att lösa för Leksands IF.

– Den finns så klart på agendan, men är inte en prioriterad fråga. Vi har sådan kompetens både hos tränarna Niklas Eriksson och Christer Olsson och i styrelsen genom P-O Brasar och Olle Öst, säger Bertil Daniels.

Mer läsning

Annons