Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han snuvades inte på segern

Annons

Det var Westlings andra seger hans första vår i elitklassen.

- Ja, det måste jag vara oerhört nöjd. Kroppen fungerar nämligen inte alls som jag vill på grund av allergin, även om det känns bra är krafterna borta.

På den backiga banan kom en grupp loss, men hämtades in inför slutvarvet.

- Jag tog sikte på Christoffer Stevensons hjul och lyckades slå honom i spurten, sade Mattias.

Hans segervapen var alltså ännu en gång den oerhört starka finishen.

- Dessutom passade distansen åtta mil mig ganska bra.

Men efter segern i lördags hade Mattias inget att hämta i söndagens Skandislopp i Uppsala. Efter drygt tio mil klev han av.

- Jag försökte med orkade inte efter en nästan sömnlös natt. Vi skulle köra för Johan Nyman. När han punkterade drog jag upp honom i klungan, men sedan var det slut.

Även för Johan Lindgren blev Sveriges äldsta cykeltävling en tävling utan framgång.

- Men det kändes bra, bättre än jag trodde att köra drygt 20 mil, sade Johan som rullade i mål i huvudklungan, fyra minuter efter täten därsoloåkande Lucas Persson från Team Mälarenergi vann före Marcus Svensson, Åstorp.

Av före detta Dalaåkare lyckades Andreas Papp från Ludvika bäst.

Han blev sexa i årets första deltävling i Sverigecupen.

Anders Juhlin blev elva och Andreas Johansson nummer tolv.

I den numerärt största klassen, där juniorer och seniorer startade samtidigt, blev Per Björkman från Harnäs tvåa, Roger Karlsson från Borlänge trea och Henrik Johansson, Harnäs, i seniorklassen och Henrik Sjölund från Falu CK sjua bland juniorerna.

De före detta Falucyklisternas framgångar i andra klubbtröjor får för övrigt Falu CK:s ordförande Peter Sjölund att drömma.

- Ja, visst vore det roligt att samla det här gänget i Falu CK igen. Men det handlar förstås om att ha de ekonomiska resurserna.

- Men visst hade det varit roligare än att de tävlar för någon anonym internetadress eller i något företagsstall. Falu CK är trots allt en klassisk klubb, säger Peter.

- Och det är väl tillåtet att drömma. Här om dagen samlade vi alla killarna som var hemma, inklusive Marcus Ljungqvist, för en gemensam träning och då märktes det vilket bra lag det skulle kunna bli.

Om bara de där pengarna som behövs fanns...

HANS DAHL

Mer läsning

Annons