Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han lider av en svit

Annons

Solleröbon Leif Boork är hårt ansatt. Brynäs ligger på tionde plats i elitserien och supportrarna är i uppror efter den svaga inledningen, som är en av de svåraste som klubben genomlidit. Dessutom har Boork valt att sparka Mikael Wahlberg och Tommi Miettinen för att de två populära spelarna inte har motsvarat tränarens förväntningar.

På de tio senaste matcherna har Brynäs tagit fem poäng av 30 möjliga; tre av dem de senaste tio dagarna.

Därför är Leif Boork lugn inför hemmamatchen - i alla fall utåt.

Inombords stormar det.

Leif Boork hatar att förlora.

- Men nu känns det som vi närmar oss en seger, säger han.

Brynäs var nära att besegra Djurgården borta i måndags. Men i slutperioden kvitterade hemmalaget till 2-2. Det betydde elfte raka matchen utan seger.

Brynäs hade dock spelat stabilt. Laget är på uppgång, hävdar Boork. Och en trepoängare i kväll mot Södertälje skulle betyda att Brynäs utökar avståndet till kvalserien och det närmaste laget under strecket, som är - Södertälje.

Till kvällens match får Brynäs tillbaka långtidsskadade Björn Danielsson (knä), som går in i fjärdekedjan bredvid Joachim Gällerstedt och Jonas Almtorp.

Fotskadade landslagsmålvakten Johan "Honken" Holmqvist?

- Han tog av gipset i dag (läs i går), så vi får se när han kan vara tillbaka i spel. Kanske gör han comeback i mellandagarna, säger Leif Boork.

Brynäs tippades bli ett mittenlag - vad har gått snett?

- Den stora orsaken till att vi ligger där vi ligger är att vi i dag saknar spelare som jag trodde mycket på inför säsongen. Sebastian Sulku blev tidigt skadad i ena handleden, Vesa Viitakoski visade sig inte vara den målskytt som jag hoppats på, Miettinen och Wahlberg uppfyllde inte mina krav och "Honken" har gått skadad...

... så hur ska ni vända trenden?

- Genom hårt jobb.

Vilka värvningar görs i nästa transferfönster?

- Skulle det dyka något intressant namn, då är vi självklart intresserade. Men spelaren måste vara allround, bra både i powerplay och boxplay, och ska kunna ta en plats i andrafemman.

Kan Brynäs undvika kvalserien?

- Mellan lag sex till tolv i elitserien är det jämnt. Efter jul kommer mycket att hända. Jag bedömer chansen till slutspel vara lika stor som risken för kvalspel, säger Leif Boork.

På lördag möter Gävlelaget tabelljumbon Leksand.

- Jag tror att de kan bli att räkna med framöver.

Marginalerna är små.

Allt kan hända.

Som att en segerlös svit plötsligt bryts.

- Jag känner det på mig, säger Leif Boork.

CARL-JOHAN BERGMAN

Mer läsning

Annons