Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han lämnar Romme?

Annons

- Jag har sagt upp mitt nuvarande hyresavtal för travanläggningen här i Hov, avslöjar Jörgen Westholm.

För tre år sedan drabbades gårdens stora stall i Sala av ett mögelangrepp, vilket satte ner hästarnas prestationsförmåga radikalt. Den gången räddades situationen av att Jörgen Westholm kunde flytta sina hästar till Rommetravet. Det ligger nära tillhands att tro att hästarnas dagsprestationer återigen kan vara negativt påverkade av sin vardagsmiljö.

- Det vill jag bestämt förneka. Gårdens standard är i topptrim, våra äldre hästar sköter sig bra, men vi får ingen studs i det yngre hästmaterialet, utvecklar Westholm.

Vars unghästmaterial håller hög klass, sett till härstamning och individens exteriör. Plusfaktorer och nödvändiga betingelser för att lyckas i den tuffa travbranschen, men som således inte fallit i näringsriktig och därmed god jord.

Till stor förtret för hästägaren och tränaren, Jörgen Westholm.

- Största anledningen till att jag valt att satsa på en ny gård och träningsanläggning, är just att unghästarna inte tar för sig som jag har förväntat mig.

- Jag vet hur, och kan också utveckla en lovande unghäst till en bra tävlingshäst. Men av någon anledning har det brustit i den slutliga förädlingsprocessen, så därför känner jag att jag måste prova något nytt, fortsätter han.

En utvecklingsfas i Jörgen Westholms yrkeskarriär som kan få till följd att han drar till Dalarna.

- Så kan det mycket väl bli.

- Hittar jag bara rätt alternativ, en hästgård med tillhörande träningsanläggning, skulle jag inte vara främmande för att flytta till Dalarna, säger Westholm.

Team Westholms travhästar sprang i fjol in drygt åtta miljoner kronor. Toppåret hittills. Årets siffror är uppe i 2,8 miljoner kronor, en negativ utveckling Westholm är redo att motarbeta.

- Jag kan inte klaga på vårt hästmaterial. Däremot har jag högre ställda mål prestationsmässigt och jag känner att jag måste prova något nytt.

- Jag har lovat mina hästägare och personal ett besked inom en månad. Förutom Dalarna kan jag tänka mig en etablering i Mälardalen, slutar Westholm.

Om det senare skulle bli fallet, är Jörgen Westholm förlorad för Rommetravet.

En kännbar förlust i så fall.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons