Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han lämnar också Falun

Annons

En del av förklaringen till den misslyckade säsongen är den handskada han drabbades av i höstas. En annan att han, som ansågs vara en av förra sommarens viktigaste värvningar, aldrig riktigt kom in i vare sig spelet eller livet vid sidan om innebandyn i Falun.

- Med facit i hand kan jag säga att jag ångrar flytten. Jag har blandade känslor. Innebandyn fungerade inte riktigt. Jag har inte heller haft något riktigt jobb, kommenterar Egnell tiden i Falun för innebandymagazinet.se

Han hoppas debutera för Järfälla redan på måndag.

Det jobb Mats inte fick i Falun är redan ordnat i Stockholm.

IBF Falun har inte haft några planer på att stoppa Egnells hemflytt:

- Det är svårt att sätta fingret på varför det inte fungerat.

-Mats är en jättebra kille som verkligen har arbetat hårt för att lyckas men inte gjort det, säger IBF Faluns klubbdirektör Robert Schultz.

Egnell, ursprungligen från Bollnäs, kom till Falun efter en säsong där han gjort 23 mål och spelat fram till 13 i Järfälla.

- Han är en målskytt och när det inte fungerar blir det svårt, säger Schultz.

I går var sista dagen för övergångar i innebandy. Därmed är IBF:s och alla andra trupper spikade nu.

IBF:s klubbdirektör vill också göra ett tillrättaläggande:

-Den föreningstjänst som våra spelare får göra, besöka andra klubbar och sälja bingolotter, har inget med bestraffning efter helgens förseelser att göra. Det får alla spelare göra under säsongen. Eventuella straff har vi inte beslutat om ännu. Vilka dessa blir kommer vi inte att gå ut med offentligt, säger Schultz.

Men om spelare till exempel ställs över ett antal matcher av disciplinära skäl är väl svårt att hemlighålla?

-Att ta ut eller inte ta ut spelare är coacherna suveräna att göra. Det bestämmer de helt och hållet. Vad jag pratar om är eventuella påföljder av annan art.

-Men att besöka andra klubbar och sälja bingolotter är samtliga spelas, både herrar och damer, skyldighet under säsongen och har inget med bestraffning att göra, säger Schultz.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons