Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han förstärker LFK

Annons

-Jag har biljett hem 4 juli och då behöver jag verkligen åka för att komma i gång och börja arbeta. Jag tog examen från college 2001 och nu tycker mina föräldrar att det är hög tid för mig att hitta ett jobb, säger Nate, som kom till Ludvika på torsdagen.

Nate Kolano spelade tre säsonger med Ludvika, åren 2001-03, innan han och flickvännen Jennie Friberg i fjol valde att lämna Ludvika för att båda spela med Ytterby IS (Kungälv).

När sedan Jennie Friberg flyttade hem till Ludvika igen (spelar åter med serieledande IFK Ludvika i damfyran) och Nate Kolano åkte tillbaka till USA var det osäkert om det skulle bli någon mer fotboll i Sverige för Nate.

Men när Nate nyligen bestämde sig för att semestra i Ludvika för att få träffa Jennie igen, var LFK kvickt framme och fick den spelskicklige mittfältarens signatur.

-Ja, han skrev på direkt och papperen är nu på väg.

-Nate blir inte med i lördagens hemmamatch mot Örebro Ungdom, men förhoppningsvis är han spelklar till vår match nästa helg mot Karlslund borta, säger Ludvikas tränare Magnus Salmons, som förstås är glad över förstärkningen.

-Nate är en spelare som man vet ger 110 procent på träning och match. Han blir en verklig tillgång för oss.

Men av allt att döma blir det bara tre seriematcher Nate Kolano hinner med under denna Ludvikasejour.

-Så är det "right now". Jag är ganska säker på att jag åker hem 4 juli, säger Nate.

Att han nu får tillhöra ett betydligt svagare LFK än det division 2-gäng han spelade med senast i Ludvika, bekymrar inte Nate Kolano nämnvärt.

-Visst förstår jag att det är annorlunda jämfört med senast jag spelade här. Det är väl tre poäng vi har nu?

-Men det ska ändå bli roligt att spela med Ludvika igen, sex-sju av killarna har jag ju spelat med tidigare och trivs ihop med. Nu ska vi försöka vinna några matcher.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons