Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han chefar i ÖIS

Annons

ÖIS är synonymt med fotboll. Klubben har massor av ungdomslag och seniorlag på såväl dam- som herrsidan. Dessutom brukar mängder med unga lirare på somrarna delta i fotbollsskolan på egenägda anläggningen Björkliden.

- Att vi har en egen anläggning är unikt och där vill vi kunna satsa på ungdomar i form av breddidrott och på att ha bra seniorlag.

Vad målsättningen ska vara för ÖIS damlag vill inte Berth Rönnberg gå in på, men för herrlaget - nu i division 4 - finns ett uttalat mål.

- Ja, det är att bli ett etablerat division 3-lag.

För att kunna driva en fungerande fotbollsverksamhet och därtill utveckla den krävs bra ekonomi. ÖIS drog sig nyligen ur pappersinsamlingen.

- Kostnaden för att hyra fordon blev för stor, det blev mycket jobb och inga pengar över.

I stället görs en satsning på att öka marknadsföringen av Björklidengrannen Ludvika camping, som Östansbo IS arrenderar av kommunen och sedan driver i egen regi. Ny chef är nyligen tillsatt för campingen och nu tror och hoppas Berth Rönnberg att föreningen ska kunna få fina intäkter tack vare ett ökande antal campinggäster.

- Campingen kanske inte har varit någon riktigt bra inkomstkälla, men den ska bli det. Både för oss i ÖIS och för kommunen.

Han tillägger:

- Det är viktigt att lyfta fram campingen som en viktig fråga, exempelvis finns varje säsong 40 så kallade långliggare där och det kan bli fler.

Annars är det via medlemsavgifter och sponsring som Östansbo IS får medel till sin stora verksamhet, som alltså mestadels bedrivs på Björklidens idrottsplats. Än så länge på en fullstor plan och en sjumannaplan. Men längs med Snöåvägen ligger sedan några år tillbaka en frestande "nyanlagd" elvamannaplan och väntar på att kunna bli använd.

- Ja, det har tagit lite tid men vi hoppas att det i år kommer att gå att spela på den nya planen.

Varför planen varit ospelbar så lång tid kan inte Berth Rönnberg gå in på i detalj, men han säger i alla fall:

- Den har inte satt sig riktigt och det har varit mycket ogräs. Det är ju ändå så att ÖIS finansierat den här planen själv och det krävs mycket arbete för att en plan ska bli bra. Det har väl inte riktigt hunnits med.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons