Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny chef på Dalatravet

/

Annons

Som DT-sporten avslöjade redan i tisdags blir Bo Rydgren travbanechef för Dalatravet.

- En mer gedigen travkunskap än vad Bo har kan man inte ha. Jag tror att han kan bli en bra coach för de människor som ska arbeta här, säger Sven Eriksson, ordförande i Siljans travsällskap, som nu tillsammans med Dalarnas travsällskap för första gången utser en gemensam travbanechef för Dalatravet.

Och mannen som refererat tiotusentals travlopp, under 20 år på Solvalla men på senare år även i och omkring Dalarna, har en stor uppgift från och med den 1 november när anställningen börjar.

- Vi tappar aktiva och vill gärna bryta den trenden. Hästintresse finns, det gäller bara att ta vara på det på rätt sätt och knyta så många som möjligt till vår verksamhet, säger P-O Brasar, ordförande i Dalarnas travsällskap.

Rommetravets sportchef Jan Hedrén pekar på att annat problem:

- Vi saknar dem som sitter vid datorerna.

Rydgren:

- 1980 gjorde vi en publikundersökning på Solvalla. Vi hade i snitt 7 000 besökare per tävlingsdag och 80 procent, 5 600, svarade att de skulle komma även om det var tävlingar på julaftons morgon. Nu finns de framför tv-apparaterna.

Går det att få publiken tillbaka?

- Jag är inte så dum så att jag tror att det bara är att knäppa med fingrarna, men jag tror definitivt att det är möjligt att vända trenden. Kan vi bjuda på rätt evenemang så lockar vi dem. Det ligger i linje med att få in yngre personer på den aktiva sidan. Det är jätteviktigt både på stallsidan och publiksidan.

Fakta: Gillar Djurgården

Namn: Bo Rydgren.

Ålder: 51.

Bor: Svedjan utanför Djurås.

Familj: Hustrun Camilla, sonen Philip, 17, dottern Sophia, 15.

Intressen: Trav, sport, Djurgårdens IF.

Mer läsning

Annons