Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby satte stopp för Sandviken

Annons

- Sandviken och Hammarby är säkert Sveriges två bästa lag just nu. Det här var vår främsta match i vinter. Jag är mycket nöjd med en poäng här uppe, sade Hammarbys tränare Stefan Karlsson.

Men han kunde varit än mer nöjd.

Hammarby ledde med 4-1 en bra bit in i andra halvlek när Sandviken började upphämtningen.

Det tog Henrik Hagberg, Patrick Södergren och Magnus Muhrén 16 minuter att utjämna.

- Deras 1-4-mål (Rickard Koch) var en rejäl väckarklocka för oss. Efter det började vi åka skridsko. I den första halvleken var vi alldeles för stillastående och blev vi helt sönderåkta av Hammarby, säger Anders Jakobsson, tränare Sandviken.

Sandviken var på vippen att få sista ordet.

Men Andreas Bomark, i Hammarbymålet i stället för Dennis Gustafsson, lät sig inte luras när Patrik Södergren kom helt fri i sista minuten.

I Hammarby börjar Jonas Claesson få upp farten och målskärpan. Tidernas svenska skyttekung gjorde två mål. De övriga Hammarbymålen ordnade Göran Rosendahl och Rickard Koch.

Villa-Lidköping var på väg mot omgångens stora upphämtning. Gick från 2-6 till 5-6 borta mot Västerås på Rocklunda och fick en gyllene kvitteringschans i slutminuten.

Men spelaren som gjort det mesta rätt under matchen - fyramålsskytten David Karlgren - lyckades inte överlista landslagsmålvakten Andreas Bergwall från straffpunkten.

Vänersborg låg illa till mot Boltic som hade 3-0 långt in i andra halvlek, men hemmalaget reste sig och i näst sista minuten kvitterade Mats Fröberg.

I allsvenskan har Edsbyn och Ljusdal tagit ett grepp om topplatserna. Hälsingeklubbarna tog sina tredje raka segrar, Edsbyn via 6-2 borta mot Sirius och Ljusdal via 7-4 i derbyt hemma mot Broberg.

Vetlanda skuggar som trea efter 4-3 mot Gripen och Motala är fyra i serien efter 6-2 mot Katrineholm.

Vindhemspojkarna i bandyns norretta tappar två poäng för att ha använt en okvalificerad spelare i mötet med Söderfors.

Vindhemspojkarna vann matchen med 5-3 men nu har Söderfors tilldöms segern (5-0) och två poäng. (TT)

TT

Mer läsning

Annons